DAN BROWN'A BİR SUÇLAMA DA RUS BİLİM ADAMINDAN

Leonardo da Vinci uzmanı, sanat tarihçisi Mihail Anikin, Brown'un dünyada "best seller" haline gelen romanında, kendi fikirlerini çalmış olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
DAN BROWN'A BİR SUÇLAMA DA RUS BİLİM ADAMINDAN

Bir Rus bilim adamı da "Da Vinci Şifresi"nin yazarı Dan Brown'u intihalle suçladı.




St Petersburg kentindeki Ermitaj müzesinde çalışan Anikin, Amerikalı yazarı, romanın adını da kendisinden çalmakla suçladı.



Anikin, "Dan Brown, benden özellikle Leonardo da Vinci'nin sadece ressam değil, aynı zamanda ilahiyatçı olduğunu öğrendi ve Jokond tablosunun aslında herhangi bir portre olmayıp kiliseyi temsil eden bir istiare olduğu fikrini çaldı" dedi.




Mihail Anikin, bu konudaki fikirlerini 1998 yılında Houston'dan sergi için gelen Amerikalı meslektaşlarıyla paylaştığını kaydetti. Rus bilim adamı, "Bunları o zamanlar William Sten'e anlatınca, benden bunları tanıdığı bir polisiye roman yazarına anlatmak için izin istemişti. Ben de izin vermiş ancak o yazarın kitabında bu fikrin bana ait olduğunu belirtmesini istemiştim" dedi.



Anikin, Brown'dan özür dilemesini ve manevi tazminat ödemesini beklediğini, aksi halde mahkemeye başvuracağını belirtti.




İngiltere'de de iki yazar Brown'u intihalle suçlayıp dava açmış, ancak davayı kaybetmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin