CÜNEYT ÜLSEVER'DEN YENİ BİR ROMAN: İTİRAFÇI

Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever'in 5. romanı "İtirafçı" kitapçılarda. Ülsever, ustalıkla kurguladığı bu son romanında günümüz Türkiye'sinin siyasal portresini bu kez bir “militan”ın evreninden yola çıkarak betimliyor.

Google Haberlere Abone ol
CÜNEYT ÜLSEVER'DEN YENİ BİR ROMAN: İTİRAFÇI

Hisarüstü Cinayetleri, Hacı ve Topal Devrimci Cinayeti adlı romanlarıyla Türkiye'de hatırı sayılır bir okur kitlesi edinen usta gazeteci Cüneyt Ülsever, İtirafçı ile bir kez daha Türkiye'de "iyi polisiye" yazılabileceğini kanıtlıyor. Romanın kurgusundaki şaşırtıcı manevralar, Ülsever'in gazeteciliğinden gelen incelikli siyasi çözümlemeler ve bütün kimyasıyla aşkın doğası, okuru merak dolu bir sona hazırlıyor.


Cüneyt Ülsever'in ustalıkla kurguladığı romanı İtirafçı, günümüz Türkiye'sinin siyasal portresini bu kez bir “militan”ın evreninden yola çıkarak betimliyor. Otuz iki yaşındaki Kod Adı: Keko, Çığlık Taşlıdağ'ın bir eylem planıyla yıllar sonra İstanbul'a gelişiyle biçimlenen olaylar bir yandan polisiyeye doğru evrilen detaylarla zenginleşirken, diğer yandan felsefi ve matematiksel sıçramalarla bir özkimlik sorgulamasına dönüşüyor.


Silik geçmişiyle yaşayan burjuva bir Kürt'ün, sahip olduğu değerleri sorgulayışına, karabasanlara dönüşen düşlerine ve gerçek yaşamı yeniden öğrenişine tanıklık ederken, nihayetinde “aşk”ın çekim gücünün bütün değerlerin üstünde olduğunu göreceksiniz.


İtirafçı’yı okurken; Nişantaşı’nda yaşayan Boğaziçi’li Militan Çığlık Taşlıdağ’ın yaşamının bütün çatallı yollarını ve hayatın aşk'ta temizlendiğini göreceksiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin