Cumhuriyet'te son durum ne? Yayın yönetmenliği için hangi isimler konuşuluyor?

Utku Çakırözer'den boşalan koltuğa oturacak ismin belli olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'te son durum ne? Yayın yönetmenliği için hangi isimler konuşuluyor?

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'i görevden almasıyla boşalan yayın yönetmenliği koltuğu hala boş duruyor...



Yeni yayın yönetmeninin hangi isim olacağı merak konusu olurken, Medyatava'ya ulaşan bilgilere göre; gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği için iki ismin ön planda olduğu belirtiliyor.



Bu isimlerden biri; gazetede köşe yazarlığı yapan Aydın Engin.  Aydın Engin'in Cumhuriyet'in başına getirilmek istendiği, geçen hafta Medyatava'ya konuşan CUMOK İstanbul Koordinatörü Av. Namık Kemal Boya tarafından gündeme getirilmişti. Engin'in ismi gazete koridorlarında da konuşulduğu belirtiliyor. 



Kulislerde adı geçen bir diğer isim ise; Yayın Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Murat Sabuncu. Sabuncu'nun yayın yönetmenliği görevine getirileceği ihtimalini güçlendiren gelişme ise; önümüzdeki günlerde yeniden gazeteye döneceği söylentileri. Aynı zamanda Sabuncu ile birlikte idari görevinden istifa eden Ayşe Yıldırım Başlangıç'ın da tekrar gazeteye döneceği iddia ediliyor. Ancak her iki ismin de görev tanımları henüz belli değil. 



Medyatava'nın edindiği bir diğer bilgi ise; gazete içerisinde kritik toplantıların yapıldığı. İddiaya göre; bütün servislerde yeni ekipler oluşturulmak isteniyor. Bu süreçte yeni işten çıkarmaların yaşanabileceği de belirtiliyor. 



Utku Çakırözer'in yayın yönetmenliği görevinden alınmasıyla, yayın yönetmenliği teklifi gazetenin yazarlarından Can Dündar'a sunulmuş, ancak Dündar, bu teklifi reddetmişti.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin