Cumhuriyetin yeni dergisi ne zaman çıkacak?

Cumhuriyetin yeni dergisinin çıkış tarihini Medyatava açıklıyor!

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyetin yeni dergisi ne zaman çıkacak?

Cumhuriyet'in haftasonu eki "Cumhuriyet Pazar"ın kapatılma kararının ardından yerine gelecek olan ve hazırlıkları devam eden "Sokak" dergisinin yayın tarihi de belli oldu.



Cumhuriyet'le birlikte her pazar yayınlanacak olan derginin 15 Mart'ta okurla buluşması bekleniyor. 



İlk olarak 27 Ağustos 1989'da yayın hayatına başlayan Sokak dergisi, haftalık olarak yayınlanmaktaydı. Enver Nalbant'ın kurucusu olduğu derginin yayın yönetmenliğini ise Tuğrul Eryılmaz üstlenmişti.



Cumhuriyetin yeni dergisi ne zaman çıkacak?



Yazar kadrosunda; İpek Çalışlar, Oral Çalışlar, Nadire Mater, Yıldırım Türker, Murathan Mungan, Murat Çelikkan, Mete Tunçay, Tayfun Gönül ve Vedat Zencir gibi isimlerin yer aldığı dergi, okuru ilk kez vicdani ret kavramıyla tanıştırdı. İlk sayısından itibaren Kürt sorunu, eşcinsellerin hak mücadelesi ve mülteci sorunları gibi toplumsal olaylara dikkat çeken derginin, 90'ların ortasında yayın hayatı son buldu.



'Sokak'ın o dönemki yayın yönetmeni Tuğrul Eryılmaz, derginin isim haklarını da elinde bulunduruyordu. Cumhuriyet'in "Sokak" dergisini yeniden okurla buluşturma kararının ardından Eryılmaz, isim haklarını gazeteye devretti.





 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin