Cumhuriyet ve Sözcü, 'Başörtülü bacılarım' sözlerini hatırlattı

Sözcü ve Cumhuriyet Gazetesi bugün, Zaman gazetesine atanan Kayyum ve sonrasında yaşanan polis müdahalesini 'Kabataş haberleri' üzerinden eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet ve Sözcü, 'Başörtülü bacılarım' sözlerini hatırlattı

Cumhuriyet Gazetesi, bugün "Başörtülü Bacılar Yerlerde" sürmanşetiyle çıktı. Gazete, "Kabataş'ta yalan çıktı, Yenibosna'da gerçek oldu." dedi.



İşte, Cumhuriyet'in o haberi:



Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasına tepki için toplanan kalabalığa polis çok sert müdahalede bulundu. Biber gazlı ve TOMA’lı müdahalede kadınlar ve çocuklar etkilendi. Kanlar içinde kalan kadınlardan bazıları hastaneye kaldırıldı.



Zaman gazetesinin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş’nin yönetiminin polis zoruyla kayyuma devredilmesinin ardından, dün destek amacıyla gazete binası önünde toplanan gruba çok sert müdahalede bulunuldu. Polisin biber gazlı müdahalesinden en çok kadınlar ve çocuklar etkilendi. Yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Yerlere düşen kadınlar kanlar içinde kaldı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici’nin işine son verildi.



Yenibosna’daki gazete binasında toplananlara ilk müdahale dün gece yarısı yapıldı. Polis, grubu tazyikli su, boyalı su ve biber gazıyla dağıttı. Gazetenin kapısı itfaiye yardımıyla kırıldı. Polis gazete binasına girdi. Daha sonra da İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin, 10 bin TL maaşla Zaman gazetesine atadığı kayyımlar Sezai Şengönül, avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan binaya girdi.



Destek için toplandılar



Gazete binası, dün sabah saatlerinde polis bariyerleriyle çevrelendi. Zaman çalışanları da, kayyumlı ilk iş günü için geldikleri işyerlerine polis kontrolünde, kurum kimliklerini göstererek giriş yapabildi. Polis, binanın girişinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Binanın çevresinde ve bahçesinde çok sayıda TOMA ve polis araçları konuşlandı. Destek için gelenler, ellerinde Türk bayrakları ve “Herkes sussa Zaman susmaz”, “Hırsızlar içeride ev sahibi dışarda”, “Özgür basın susturulamaz” yazılı dövizlerle erken saatlerden itibaren bina önünde toplanmaya başladı. Polis ise Zaman okurlarını binaya 300 metre mesafede çember içine aldı.



Sabah saatlerinde gazete binasına gelen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, polislerce binaya alınmadı. “25 yıldır çalıştığımız kuruma alınmıyoruz” diyerek tepki gösteren Bilici’ye, polis, işten çıkarıldığını söyledi.



Bu gelişme üzerine gazetecilere açıklama yapan Bilici, “Demokrasi mücadelesi devam edecek, tarih boyunca da böyle olmuştur. Bu mücadeleyi verme görevi kimlere nasip olduysa onların da iftihar etmesi lazım. Kayyumların talimatıyla kuruma alınmamam gerektiğini söyledi memur beyler” dedi.



Bilici, daha sonra kayyumlarla görüştü. Görüşmede Bilici ve Bülent Keneş’e, kayyum tarafından Zaman gazetesi yönetiminin devralındığı ve bu kapsamda hizmet akitlerinin sonlandırıldığı bildirildi. Bilici, iki saat sonra, mesai arkadaşlarıyla vedalaşarak binadan ayrıldı.



Zaman gazetesinin internet yayınında ise öğle saatlerinden itibaren haberlerin içeriğine ulaşılamaz oldu. Cihan Haber Ajansı ile Aksiyon Dergisi’nin ise öğle saatlerinden itibaren sunucularına ulaşılamadı. Feza Gazetecilik Şirketler Grubu’nun sitesi de erişime kapandı.



Gizli tanığa dayandırıldı



İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimi Fevzi Keleş’in kayyum kararı, gizli tanık ifadelerine dayandırıldı. Gülen’in 1970’li yıllardan itibaren dini motifleri kullanarak yetiştirdiği kadroları devlet içine sızdırdığı belirtildi. Yargıç, Feza Gazetecilik A.Ş.’nin de örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli delillerin bulunduğunu belirtti.



Cumhuriyet ve Sözcü, 'Başörtülü bacılarım' sözlerini hatırlattı



Sözcü Gazetesi, bugün "AKP iktidarında türbanlı kadınları yerde sürüklediler KABATAŞ YALANDI BU GERÇEK" manşetiyle çıktı.



Erdoğan, 2013'te Geziciler için"Kabataş'ta benim başörtülü bacılarıma saldırdılar, yerde sürüklediler." demişti. Yalan çıkmıştı. Ancak, dün benzeri yaşandı." diyen Sözcü,"Bakalım Erdoğan, yerlerde sürüklenen bu türbanlı bacıları için ne diyecek?"ifadesine yer verdi.



İşte, Sözcü'nün o manşeti:



Cumhuriyet ve Sözcü, 'Başörtülü bacılarım' sözlerini hatırlattı - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin