Cumhuriyet gazetesine saldırı ihbarı!

Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı'ndan saldırı ihbarına ilişkin açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesine saldırı ihbarı!

Cumhuriyet gazetesi binasına yönelik saldırı ihbarı polisi harekete geçirdi. Polis, gazete binası önünde güvenlik tedbiri aldı. Saldırı ihbarına ilişkin gönderilen çevik ve asayiş ekipleri, gazete binasının bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Gazetenin Ankara bürosuna da bir polis ekibi gitti. Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün Hürriyet'e verdiği bilgiye göre, polis ekipleri 1 Kasım akşamına kadar seçim güvenliği çerçevesinde gazete binası önünde kalacaklarını bildirdi.



Cumhuriyet gazetesine saldırı ihbarı!Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Twitter hesabından bi açıklama yaptı.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Bu akşam üzeri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince gazetemize iletilmiştir. Şu anda gazetemiz binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alınmıştır. Polis yetkililerinin bize verdiği bilgi bundan ibarettir. Ülkemiz çok önemli ve tarihi bir seçime giderken, bu seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığını bilmediğimiz kirli, karanlık oyunlar ya da cinayetlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır.

Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz.



Eğer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir girişim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere rağmen özgürce yayın yapmanın tarihidir. Okurlarımızın ve kamuoyunun hiç kuşkusu olmasın, bu gazete nesnel, adil ve gerçek habercilik işlevine her şart ve koşulda devam etmeye kararlıdır.



Saygıyla duyururuz." (DHA)

 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin