Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretleri sürüyor

Cumhuriyet gazetesi önündeki destek ziyaretleri devam ediyor...

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretleri sürüyor

Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Bektaşi Dernekler Federasyonu, Cem Vakfı yöneticileri, CHP Bakırköy İlçe Teşkilatı ile Halkevleri üyesi bir grup Cumhuriyet gazetesine gelerek ziyarette bulundu.



"TÜRKİYE'NİN NORMALE DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"



Ziyaretin ardından açıklama yapan Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Alevi kurumları olarak Cumhuriyet gazetesine sahip çıkacaklarını belirtip, "Cumhuriyet gazetesi her dönemde bu tarz operasyonlara maruz kalmıştır. Bu yeni bir uygulama değil. Biran önce bu haksız uygulamanın ortadan kaldırılmasını, Türkiye'nin normale dönmesini istiyoruz. Alevi kurumları olarak demokratik düzenin yeniden inşa edilmesi için bize düşen görevler varsa yapmaya hazırız" dedi.



"AKAN SU PİSLİK TUTMAZ"



Gazeteyi ziyarete gelen Sanatçı Rutkay Aziz ise, "Cumhuriyet gazetesi kalemleri terörle yıllardır çok ciddi bir kavga veriyor ve bu uğurda bir takım insanlarını kaybetti. Başta İlhan ağabey, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı olmak üzere... Dolayısıyla bu gazeteye yapılan hücumun siyasi bir karar olduğu kesin. Bugünleri de atlatacağımıza eminim. Akan su pislik tutmaz. Bu demokrasi, özgürlük ve barış suyu akıyor. Güneşli günleri er geç göreceğiz" ifadesini kullandı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin