Cumhuriyet gazetesine Alternatif Nobel!

10 yönetici ve yazarı 22 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet, dünyanın en saygın insan hakları ödüllerinden biri olarak gösterilen Alternatif Nobel’i, Stockholm’de düzenlenen törenle aldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet gazetesine Alternatif Nobel!

Cumhuriyet, dünyanın en saygın insan hakları ödüllerinden biri olan ve Alternatif Nobel olarak bilinen Doğru Yaşam Ödülünü, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen törenle aldı.



Törene bir mesaj görderen Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, “Bu değerli ödüle layık olmaya çalışacağımıza, demokrasiyi, özgürlükleri ve laikliği savunmaktan ne pahasına olursa olsun geri durmayacağımıza inanmanızı dilerim” dedi.



Ödülü Cumhuriyet gazetesi adına yazarlar Zeynep Oral, Işıl Özgentürk beraber aldı. Zeynep Oral törende yaptığı konuşmada “Karanlığı, baskıyı, şiddeti, hukuksuzluğun şiddetini püskürtebilecek tek güç demokrasi güçleridir, laikliği ve özgürlükleri ödünsüz savunmadır” ifadelerini kullandı.



Right Livelihood Award Vakfı tarafından, her yıl daha iyi bir yaşam için çaba harcayan, küresel sorunların köklerine inen, öngörülü, örnek olabilecek çözümler geliştiren kişi ve kurumlara verilen Doğru Yaşam Ödülüne bu yıl Cumhuriyet’le birlikte Rus insan hakları savunucusu Svetlana Gannuşkina, Mısır’da kadın hakları konusunda çalışmalar yürüten Nazra adlı dernek ve kurucusu Mozn Hassan ve ‘Beyaz Kasklılar’ olarak bilinen Suriyeli sivil savunma birimi layık görülmüştü. ‘Alternatif Nobel’ olarak bilinen ödüller dün akşam İsveç’in Başkenti Stockolm’deki Vasa Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende, ödülleri İsveçli parlamenterler sundu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin