Cumhuriyet ve Ulusal Kanal muhabirlerine polis şiddeti gazetecileri kızdırdı!

Gazeteciler, meslektaşlarının Validebağ'da darp edilmesi üzerine sert açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet ve Ulusal Kanal muhabirlerine polis şiddeti gazetecileri kızdırdı!

Pazartesi akşamı Validebağ'da yaşanan olaylarda Cumhuriyet muhabiri Kayhan Ayhan ve Ulusal Kanal muhabiri Deniz Çağlayan polis tarafından yaralandı.



İlk olay, TOMA'dan sıkılan tazyikli suyun bir masayı muhabir Kayhan Ayhan'a doğru savurmasıyla gerçekleşti. Çarpmanın etkisiyle başından yaralanan Ayhan'ın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Bir markete alınan gazeteci, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesine kaldırıldı. Kafasına 8 dikiş atılan Kayhan Ayhan gece 3’e kadar müşahede altına tutuldu. 



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı açıklamada, üyeleri Kayhan Ayhan'ın yaşananları güvenli bir mesafeden takip ettiğini ve TOMA'nın ona doğru su sıkmasının kasıtlı olduğunu ifade etti.



ULUSAL EKİBİNE ENGELLEME



Validebağ eylemini takip eden Ulusal Kanal muhabiri Deniz Çağlayan da polis şiddetinde maruz kaldı. Çağlayan, TOMA'dan sıkılan tazyikli su nedeniyle kafasını yere çarptı ve bayıldı. Polis, Ulusal Kanal kameramanı Bülent Ünal'ın ise görüntü alması engelledi ve gözaltıyla tehdit etti.



'CEZASIZLIK YENİ SALDIRILARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR'



Habercilere yönelik şiddetin sıradanlaştığına dikkat çeken TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, bunun nedeninin daha önceki saldırıların cezasız kalması olduğunu söyledi. "Habercinin görev yapmasının engellenmesi ve fiziki müdahalede bulunulması basın özgürlüğünün ihlâlidir" diyen Kuleli, hükumeti ve yetkilileri sorumluları cezalandırmaya çağırdı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin