Cumhuriyet davasında karar: Savcı 7 kişi için tutuklama 5 kişiye tahliye istedi

Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin görülen duruşmanın 5. gününde savcı mütaalasını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet davasında karar: Savcı 7 kişi için tutuklama 5 kişiye tahliye istedi

Cumhuriyet gazetesinin 11'i tutuklu 17 sanıklı yazar, çizer, muhabir ve yöneticisi için bugün karar günüydü. Duruşmanın 5. gününde avukatların savunmalarına yer verildi.



Avukat savunmalarının sona ermesinin ardından savcılığın mütalaasını sunması için duruşmaya yarım saat ara verildi. Aranın ardından söz alan savcı Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu, Ahmet Şık için tutuklamanın devamını talep etti.



Savcı, Turhan Günay, Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku ve Güray Öz’ün ise tahliye edilmesini istedi.



KİMLER TUTUKLU YARGILANIYOR?



Cumhuriyet gazetesi davasında, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve Ahmet Şık tutuklu yargılanıyor.



KİMLER TUTUKSUZ YARGILANIYOR?



Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, muhasebe çalışanı Gülseli Özaltay, eski çalışan Bülent Yener ise davanın tutuksuz sanıkları. Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise dosyada ‘firari sanık’ olarak yer alıyor. Cumhuriyet gazetesinin muhasebe çalışanı Yusuf Emre İper de tutuklu bulunuyor ancak dosyası bu davaya dahil edilmedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin