Cumhuriyet davasında ara karar: Kadri Gürsel tahliye edildi!

Gazeteci Kadri Gürsel'e tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet davasında ara karar: Kadri Gürsel tahliye edildi!

Cumhuriyet gazetesinin beş çalışanının ‘terör örgütü’ bağlantılı suçlamlarla tutuklu yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında altı sanıktan yalnızca yazar Kadri Gürsel tahliye edildi.



Davanın temmuz ayındaki ilk duruşmasında bir hafta boyu yazar ve yöneticiler savunma yapmış, yedi isim tahliye edilirken, dört ismin tutukluluğunun devamına karar verilmiş, muhasebeci Emre İper’in dosyası da ana dosyayla birleştirilmişti.



İkinci duruşmada genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yayın danışmanı Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve İper’in tutukluluğunun devamına karar verilmişti.



Karar açıklandı



Davanın üçüncü duruşmasu bugün Çağlayan’daki İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.



Mahkeme yazar Kadri Gürsel’in tahliye edilmesine karar verdi. Ahmet Şık, Akın Atalay, Emre İper, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.



Gelecek duruşma 31 Ekim’de saat 09.30’da Çağlayan adliyesine olacak.



Akşam ve Star gazetelerine suç duyurusu



Star ve Akşam Gazeteleri'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi" şeklindeki atılan twitlerle ilgili mahkeme başkanı; "Star ve Akşam gazetelerinin kendi kendine işgüzarlık yaparak yorum yapması, öngörüde bulunması ile ilgili basın bürosuna suç duyurusunda bulunduk" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin