CUMHURİYET 82 YAŞINDA

Cumhuriyet gazetesinin 82. kuruluş yıldönümü, İstanbul'da kutlandı. Gazetenin Cağaloğlu merkez binasının avlusunda düzenlenen kutlamada konuşan Cumhuriyet gazetesinin Cumhuriyet Vakfı adına İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, her 7 Mayıs'ta burada toplanıp hasret giderildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CUMHURİYET 82 YAŞINDA

Selçuk, "Bu yılın gazete için çok önemli bir yıl olduğunu, Cumhuriyet gazetesinin çevresinde kasıtlı oluşturulan tüm kuşatmaların yıkıldığını" kaydederek, "Geleceğe elimizi, yumruğumuzu koyduk. Bizim için güzel bir yıldönümü" dedi. 




Yunus Nadi'den bu yana Cumhuriyet gazetesinin bütün söylediklerinin çıktığını ifade eden Selçuk, "Türkiye'nin bugün geldiği noktada oluşumlara bakıldığında bütün söylediklerimizin çıktığı görüldü" diye konuştu. 




Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün Yunus Nadi'yi yanına çağırarak "Çocuk. Git İstanbul'da Pembe Konak'ta bir gazete kur. Adı Cumhuriyet olsun" dediğini anlatan Selçuk, o dönem İstanbul'daki Babıali basınının hilafetin kaldırılmasına ve iktidara karşı direndiğini kaydetti.



İlhan Selçuk, "Cumhuriyet, o günden başlayarak aydınlanmanın gazetesi olmuştur. Bugün de yine Cumhuriyet aydınlanmanın gazetesidir" dedi.




Selçuk, Cumhuriyet okurlarının oluşturduğu "CUMOK"a da değinerek, böyle bir oluşumun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyledi. 




Cumhuriyet gazetesinin dışarıdan bir holdingin çıkarlarını düşünmeden, kendisinin, dünya ve Türkiye'nin gerçekleri içinde yayın yaptığını anlatan Selçuk, gazetenin tamamıyla özgür olduğunu kaydetti.



Kutlamada daha sonra döner ve biradan oluşan geleneksel yıldönümü yemeği yendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin