'Cumhurbaşkanı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözlerinden...'

AK Partili vekiller, Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözlerini değerlendirdiler.

Google Haberlere Abone ol
'Cumhurbaşkanı, Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözlerinden...'

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında Boşnaklarla ilgili yaptığı bir yorum infial yarattı. Kütahyalı, tepki çeken sözlerinin ardından programdan gönderildi. Kütahyalı'nın sarf ettiği sözler, toplumun her kesiminden sert eleştiriler geldi. Star Gazetesi'nde yazan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Kütahyalı'nın sözlerinin Cumhurbaşkanı'nı herkesten çok incittiğini yazdı.



Metiner: Edepsiz ve hakaretamiz sözler...



Eleştirenler arasında AK Partili vekiller de vardı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner Star Gazetesi'ndeki köşe yazısında “Sabah gazetesinde yazan birinin, bir televizyon programında sarf ettiği gerçekten edepsiz ve hakaretamiz sözler hepimizin infialine neden olmuştur. Ve herkesten çok bizim derin öfkemizi çekmiştir” diye yazdı.



Metiner, yazısında şu ifadelere yer verdi:

''Kaç gündür bu takıntılı ve hastalıklı psikolojilerini bir gazeteci üzerinden Cumhurbaşkanı’mıza kusan gazeteci ve siyasetçilere baktıkça, gazetecilik mesleği ve siyaset kurumu adına utanç duymamak mümkün değil.



Sabah Gazetesi'nde yazan birinin, bir televizyon programında sarf ettiği gerçekten edepsiz ve hakaretamiz sözler hepimizin infialine neden olmuştur. Ve herkesten çok bizim derin öfkemizi çekmiştir.



Sırf Sabah Gazetesi'nde yazdığı veya Cumhurbaşkanı’nı savunduğu için işbu gazetecinin densizliğin ve seviyesizliğinin faturasının Cumhurbaşkanı’mıza kesilmesi çok büyük bir ahlaksızlık örneğidir. Cumhurbaşkanı’mızı herkesten önce ve herkesten çok inciten bu densiz ve edepsiz sözler dolayısıyla hedef tahtasına oturtanlar bilinmelidir ki tıpkı o sözlerin sahibi kadar mücrimdirler.''



Aydın Ünal: Her şeyin başı edeptir



AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal da Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşe yazısında isim vermeden yaşananları eleştirdi ve “Toprağa gömemediğimiz, ‘İslamîleştiremediğimiz’ televizyon, şimdi toplumun edebini, ahlakını, değerlerini, kutsallarını tehdit ediyor. Oysa her şeyin başı edeptir. Edep olmadıktan sonra reyting zirveye çıksa, o zafer değil, ‘hiç’tir…” diye yazdı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin