Cumhurbaşkanı Erdoğan Fazıl Say'ı ayakta alkışladı!

Recep Tayyip Erdoğan dün akşam, dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say’ın Ankara konserine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fazıl Say'ı ayakta alkışladı!

Fazıl Say, bir süre önce annesinin vefatı dolayısıyla kendisini arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Truva Sonatı Ankara Prömiyerine davet etmişti. Say’ın davetine olumlu yanıt veren Erdoğan ATO Congresium’daki prömiyere eşi Emine Erdoğan’la birlikte katıldı. Konseri ayrıca dün Ankara’da temaslarda bulunan ABD’li Senatör Lindsey Graham da izledi.



ERDOĞAN’I SELAMLADI



Erdoğan’ın yerini almasının ardından Fazıl Say alkışlarla sahneye çıktı. Erdoğan’ı selamlayan Say, “Hayatımın özel gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum. Umarım sizler de öyle düşünüyorsunuzdur” diye konuştu.



AYAKTA ALKIŞLADI



Konserde parçalarını çalan Say’ı seyirciler ayakta alkışladı. Say, Trova Sonatını çaldıktan sonra Erdoğan’la birlikte bakanlar ve protokol de ayakta alkışladı. Say ayrıca İzmir Marşını da çalarken finali Zeybek’le yaptı. Erdoğan iki parçayı yine ayakta alkışladı. Say alkışlarla yeniden sahneye çağrılması üzerine geri gelerek, bu kez kızı için bestelediği “Kumru” adlı parçasını çaldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Fazıl Say'ı ayakta alkışladı!



KÜLLİYE’YE DAVET ETTİ



Konserin ardından alkışlarla sahneye çıkarak Say’ı tebrik eden Erdoğan, “Sevgili Fazıl gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı bir şekilde takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah ama bir de şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ankara’yı Külliye’deki operada yapalım.



Diğerini de İstanbul’da Harbiye Merkez’de yapalım. O da böyle güzel bir sunumla İstanbulluları ve Ankaralıları bir daha bir araya getiririz” dedi. Konserin ardından Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la kulise geçerek Say ile 10 dakika görüştü. 



YOĞUN KATILIM



Konsere, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in yanı sıra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen ABD'li Senatör Lindsey Graham da katıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin