COPPOLA ANKARA'DA GÖRDÜĞÜ İLGİYE ŞAŞIRDI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın davetlisi olarak Ankara’ya gelen efsane yönetmen, Erdoğan’a iletilmek üzere, “Baba” ile Vietnam Savaşı’nın anlatıldığı Kıyamet “Apocalypse Now” filmlerinin DVD’sini imzalayarak Günay’a verdi.

Google Haberlere Abone ol
COPPOLA ANKARA'DA GÖRDÜĞÜ İLGİYE ŞAŞIRDI

Ankara’da gördüğü ilgiye şaşıran ünlü yönetmen Francis Ford Coppola, Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere, “Baba” ile Vietnam Savaşı’nın anlatıldığı Kıyamet (Apocalypse Now) filmlerinin DVD’sini imzalayarak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a verdi.


Oscar ödülü sahibi “The Godfather” (Baba) filmlerinin yönetmeni Francis Ford Coppola, “babalar” gibi ağırlandığı Türkiye ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sürpriz yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın davetlisi olarak Ankara’ya gelen efsane yönetmen, Erdoğan’a iletilmek üzere, “Baba” ile Vietnam Savaşı’nın anlatıldığı Kıyamet “Apocalypse Now” filmlerinin DVD’sini imzalayarak Günay’a verdi. Coppola’nın İstanbul’u anlatan güncel bir film çekmeyi düşündüğü öğrenildi.


Bakan Günay tarafından Kültür Bakanlığı’nda ağırlanan Coppola’ya, özel makam şoförlü, E 220 Mercedes tahsis edilmesi dikkat çekti. Mercedes’in bakanlık tarafından efsane yönetmen için Ares firmasından kiralandığı öğrenildi. Coppola, Ankara’da eşi ve 4 çalışanıyla birlikte beş yıldızlı Swissotel’de kaldı. Otelin kral dairesine yerleşen yönetmenin masraflarının otel tarafından sponsorluk çerçevesinde karşılanacağı öğrenildi. Coppola, Ankara’da Anıtkabir’i de ziyaret etti.


’Seçimleri mi kazandım’


Yaklaşık 50 basın mensubunun takip ettiği kabuldeki kalabalığa şaşıran Coppola’nın ilk sözleri “Basın toplantısı gibi bir şey olacağını bilmiyordum. Seçimleri mi kazandım?” esprisi oldu. Bakan Günay da bunun üzerine Coppola’ya “Tüm dünyada çok ünlüsünüz” dedi. Bakan Günay, Coppola’ya Türkiye’deki alçımlar ile ilgili sorulan soruları, “Bugünkü konumuz değil” diyerek, geri çevirdi. Küçük bir kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girme suçlamasıyla cezaevinde yatan Yönetmen Roman Polanski ile ilgili bir soruya Coppola, “Adil ve iyi bir şekilde çözüme kavuşturulmasını ümit ediyorum” diyerek yanıt verdi.


Bakan Günay, ünlü yönetmenle basına kapalı olarak yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmesinde, Türkiye’de çekmeyi düşündüğü film için destek sözü verdi. Coppola, görüşmede, İstanbul’da yine İstanbul’u konu edinen güncel bir film çekmek istediğini anlatarak, “Tarihsel bir film çekmeyi düşünmüyorum. İstanbul’un son halini, modern İstanbul’u filmime yansıtmak niyetindeyim. Filmde tarihi yapılar ve mekanlara da yer vermek istiyorum” dedi. Bakan Günay tarafından Osmanlı mutfağına ilgisiyle bilinen ünlü yönetmene Kültür Bakanlığı kitapları, belgeselleri ve Osmanlı mutfağı CD’si verildi.


‘Baba’yı beyazperdeye aktardı


Coppola, 40’lı ve 50’li yılların İtalyan mafyası Carleone ailesinin efsanevi yaşam öyküsünü anlatan Mario Puzo’nun ünlü kitabı “The Godfather” ı başarılı bir şekilde beyazperdeye aktardı. Oyuncularından ki- Marlon Brando, Al Pacino’yla özdeşleşti- kurgusuna, atmosferine ve de unutulmaz müziklerine kadar “The Godfather”ın 3 serisi, sinema tarihinin klasikleri arasında yer alıyor....
 
Levent İÇGEN / www.gazetevatan.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin