'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...'

Leyla Lydia Tuğutlu, MAG Eylül sayısına kapak oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...'

Ünlü oyuncu Leyla Lydia Tuğutlu, TV8 ekranlarında başlayacak olan ‘Kızım’ dizisi öncesi MAG için objektif karşısına geçti.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...'



Birbirinden iddialı pozları ile isminden söz ettirecek olan eski Türkiye Güzeli, kariyeri ile ilgili merak edilenleri özel röportajında yanıtladı. Aşk hayatı ile ilgili “Yakın arkadaşlığımız mutlu bir ilişkiye döndü” ifadesini kullanan güzel ve başarılı oyuncu, yeni başlayacak dizisi ile ilgili de ipuçları verdi.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...' - Resim : 2



Leyla Lydia Tuğutlu'nun MAG röportajdan satır başları...



Almanya’dan Türkiye’ye uzanan renkli yaşam öykünü dinleyebilir miyiz?



Berlin’de doğdum, güzel bir çocukluk geçirdim; anaokuluna orada gittim. Küçük yaşta, yaklaşık 6 yaşındayken buraya geldik ve okula burada başladım. Almanya’da yaşadığımız yıllarda babam benimle Türkçe de konuştuğu için dil öğrenmekte ve kültüre adapte olmakta zorlanmadım. Hayatımın büyük kısmı burada geçti yani. İlk önce okulla birlikte konservatuarda yarı zamanlı müzik bölümüne başladım. 2005’te modellik yarışmasına girdim ve birkaç sene modellik yaptım. 2008’deki güzellik yarışmasının ardından sunuculuk ve oyunculuk kariyerim başladı.



Oyunculuk, modellik, konservatuar eğitimi gibi birçok farklı alanda yetenek sahibisin. Bunlardan kendini en çok ait hissettiğin hangisi? Ve bunlar dışında başka neler yapıyorsun?



Kendimi en çok ait hissettiğim yer, oyunculuk ve müzik. Hayatımda, bunların dışında okumak, yazmak, spor ve yoga var.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...' - Resim : 3



Yaşam enerjisinin kaynağı nedir sence?



Temel yaşam enerjisinin sevgi olduğu inancındayım.



Kendinde en çok sevdiğin yanların neler?



Hümanist, hayvan sever ve gerçekçi bir insan olduğumu düşünüyorum.



Peki, hoşuna gitmeyen yönlerin var mı? Bunları değiştirmek için neler yapıyorsun?



Eskiden hoşuma gitmeyen, şimdiyse iyi taraflarını kabul ettiğim, özellikle iş konusunda kendini gösteren mükemmeliyetçi bir kişiliğim var. İnsanların değişebileceğini düşünmüyorum. Bunları sadece farklı bir bakış açısıyla izleyebilir ve sana mutlaka artıları olduğunu görebilirsin.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...' - Resim : 4



Ekranlarla tanışman nasıl oldu, kim cesaretlendirdi seni bu konuda?



Aile dostlarımız ben küçükken, televizyonda bir iş yapabileceğimi söylüyorlardı her zaman. Tabii çocukken pek anlamadığım bir şeydi ama ergenlik zamanı model olmayı çok istemiştim. Aslında bu işe modellik yarışmasına girerek başladım. Sonrası kendiliğinden gelişti.



Ekranla ilk buluştuğun günü hatırlıyor musun, neler hissetmiştin?



İlk tecrübem defileler dışında program sunuculuğuydu. Gurur ve heyecan hissetmiştim. İlk defa düzenli bir maaşla bir şirkette çalışıyor olmak ve güzel tepkiler almak hoşuma gitmişti.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...' - Resim : 5



Yeni bir projeye adım attın. Biraz bundan söz edebilir misin?



En son rol aldığım “Cebimdeki Yabancı” filminden sonra iyi bir projeyle dönmek istedim ekrana. Dizilerin kısa ömürlü olmasının dışında bir de çok içime sinen bir proje gelmedi. O nedenle bekledim ve “Kızım”ın senaryosunu okuduğum an gerçekten kendimi o dünyada ve karakterde görebildim.



Bu projeyi kabul etmeni sağlayan, projenin en çok cezbeden yönleri neler oldu?



Bu sezon okuduğum en samimi ve doğal iş. Her şeyiyle hayat gibi; abartı yok, inandırmaya çalışacağımız klişeler yok. O dramın içinde durumları komik kılan birçok an var. Yani yüzünüzü gülümseten, umut veren bir hikaye. İzlerken yoran işler vardır; “Kızım” hiç öyle değil. Bakalım; çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız.



“Cebimdeki Yabancı”dan sonra ikinci kez Buğra Gülsoy ile birlikte bir projede rol alıyorsunuz ve bu sefer sizi partner olarak göreceğiz. Nasıl bir iletişim yakaladınız?



Buğra’nın zaten iyi bir oyuncu olduğunu biliyorum; “Cebimdeki Yabancı”da da çok başarılıydı. Güzel bir serüven olacak ikimiz için de. Onunla iletişimimiz güzel. Benim için birlikte oynayacağım kişilerle enerjimin tutması ve iyi anlaşabilmek önemli, çünkü bunun seyirciye geçtiğini düşünüyorum.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...' - Resim : 6



Oyunculuk hayatında dönüm noktası olan rolün hangisiydi?



Aslında benim için hepsinin yeri ayrı ve hepsi farklı karakterlerdi ama sinema anlamında bana çok güzel dönüşleri olan işim “Delibal”dı.



"Birlikte rol almaktan çok keyif aldım ve kariyerimi geliştirecek birçok şeyi ondan öğrendim" dediğin bir isim var mı?



Tek bir isim söylemek doğru olmaz; çünkü birlikte oynadığım benden yaşça büyük usta oyunculardan hep bir şeyler öğrendim.



Hiç oynamadığın ama mutlaka deneyimlemek istediğin bir karakter rolü var mı?



Aksiyonu çok seviyorum... Güçlü bir kadın karakter, mesela bir ajan veya polis olabilir.



'Çok yakında TV8’de izleyicilerle buluşacağız...' - Resim : 7


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin