Çocuklara 'İkinci Şans' Lifetime ile geliyor

Lifetime TV, 'Lifetime İkinci Şans Projesi'ni tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara 'İkinci Şans' Lifetime ile geliyor

Lifetime TV, temel hakları ellerinden alınan çocuklara ikinci şans sunmak üzere eğitim, konaklama, rehabilitasyon ve yaratıcılık konularına odaklanan “Lifetime İkinci Şans Projesi”ni tanıttı.



Vakıflardaki çocuklara elle tutulur bir kaynak üretmek ve ülkemizde farkındalık yaratmak hedefiyle yola çıkan proje, tüm dünyada 124 bölgede, 150 milyondan fazla haneye, 11 dilde yayın yapan dünya devi A&E Networks’ün kanallarından birisi olan Lifetime’ın ev sahipliğinde “Variety Power of Women Awards” etkinliğinin bir parçası olarak konumlanıyor.



Çocuklara 'İkinci Şans' Lifetime ile geliyor



Projenin yüzü, ünlü oyuncu Meryem Uzerli’nin de katıldığı, güçlü, başarılı ve iş hayatında etki bırakmış, aynı zamanda yaptıkları hayır işleriyle fark yaratan kadınların onurlandırıldığı törende projenin sahibi, MCD Medya ve Lifetime Türkiye Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya bir konuşma yaptı. Güvenkaya şunları söyledi: “Lifetime İkinci Şans Projesi ile hedefimiz; vakıflardaki çocuklarımıza elle tutulur bir kaynak üretmek, ülkemizde farkındalık yaratmak ve global dev bir proje ile beraber sürdürülebilir kılmak. Bu bağlamda bu sene ‘Lifetime İkinci Şans Projesi’ ile en büyük bağışı Koruncuk Vakfı’na yapıyoruz. Bağış, Koruncuk Köyleri’nde yaşayan hayatlarında farklı nedenlerle çocuk hakları ellerinden alınmış ve travmaya maruz kalmış çocukların hayata tutunmaları için uzman ekiplerle psikososyal destek sağlama ve geçmişin yaralarını sarıp, Koruncuk’un sevgi dolu köylerinde yaşam olanağı sunmak için kullanılacak. Koruncuk Vakfı’nı seçmemizin en önemli nedeni, hakları ellerinden alınan çocuklara rehabilitasyon, konaklama ve eğitim imkanı sağlayabildikleri yerleşkeleri ve bu konuda donanımlarının olması. Proje kapsamında desteklediğimiz ikinci dernek ise Yaratıcı Çocuklar Derneği. Çocuk haklarına destek ve rehabilitasyon dediğimizde; çocukluklarını geri kazanma desteği de yer alıyor. Bu bağlamda Yaratıcı Çocuklar Derneği, Koruncuk Köyü’nde yaşayan çocuklara yaratıcılıklarını, hayal güçlerini geliştirmek için workshoplar uygulayacak. Vakıf, yıl sonunda yapacağı bir gösteri ile çocukların çalışmalarını taçlandıracak”.



Esra Oflaz Güvenkaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Projenin hayata geçebilmesi için ben ve yakın dostum Rönesans Holding CEO’su sevgili İpek Ilıcak Kayaalp kişisel bağışçılar olduk. Lifetime’dan da farkındalık yaratmak amacıyla kaynak ayırdık hem yurt içi hem yurtdışı projesi için. Ancak sürdürebilirliği için artarak çoğalan yeni hayırseverlere ihtiyacımız var ve bu noktada sevgili hayırsever dostlarım; Beyza Uyanoğlu, Serpil Shelly, Hülya Eltemur, Dr. Selen Özmen, Gül Evyap, Sema Güral Sürmeli de kişisel bağışlarıyla projemize destek oldular. Kendilerine minnetlerimi sunuyorum”.



4 Ekim’deki etkinlikte “Lifetime Türkiye 2017 Honoree”leri olarak projeye destek veren başarılı sanatçı Meryem Uzerli ve başarılı iş kadını kişiliği ile Rönesans Holding CEO’su ve yaptığı büyük bağışla hayırsever kişiliği ile İpek Ilıcak Kayaalp onurlandırıldı. 13 Ekim’de Los Angeles’da gerçekleştirilecek “Variety Power of Women“ organizasyonuna da Lifetime Türkiye adına Esra Oflaz Güvenkaya katılacak.



Nükhet Duru ve Burak Kut çocuklar için performans sergilediği, iş ve cemiyet hayatından çok yoğun katılımın olduğu öğle yemeği organizasyonuna Demet Sabancı Çetindoğan, Emine Özilhan, İpek Özilhan Özkan, Pınar Eczacıbaşı, Şükran Güzeliş, Deniz Ülke Arıboğan, Feryal Gülman, Sema Güral Sürmeli, Berrin Zorlu katıldılar.



Çocuklara 'İkinci Şans' Lifetime ile geliyor - Resim : 2



Çocuklara 'İkinci Şans' Lifetime ile geliyor - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin