Çocuklar Duymasın neden başarılı oldu?

MedyaTava editörü Ömer Üst, Çocuklar Duymasın'ın başarısını ve reytingleri masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar Duymasın neden başarılı oldu?

Çocuklar Duymasın, ilk ekran macerasına 2002 yılında başladı. TGRT’de yayınlanan dizi, büyük ilgi gördü ve 13 bölümün ardından yine aynı sene atv’ye transfer oldu. atv macerasının ardından dizi, yeni sezonuyla Eylül 2003’te Star TV’ye geçti. O dönem Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı, özel hayatlarıyla ilgili sorunlardan dolayı diziden ayrılınca, proje Çocuklar Ne Olacak adıyla yayınlandı ve Mayıs 2005’te final yaptı.



2009’da FOX TV’de yeniden izleyiciyle buluşmaya hazırlanan dizi, ekonomik sorunlar nedeniyle ekrana gelemedi. 5 Ağustos 2010’da 5’inci sezonuyla yeniden atv’de yayınlanmaya başladı. Çocuklar Duymasın, Eylül 2013’te FOX TV’de 3’üncü defa başladı. Dizi, 160. bölümüyle sona erdi.



Yaklaşık 4 yıllık bir aranın ardından efsane dizi Kanal D ekranlarında, yeni bölümleriyle izleyiciyle buluştu. Çocuklar Duymasın, dün yayınlanan ilk bölümüyle Total’de 4.94 reytingle 1, tekrarı 4.69’la 2, AB’de 6.11 reytingle 1, tekrar bölümü 4.72 ile 2 ve ABC1’de de 5.62 ile 1, tekrarı da 4.53 ile 2’nci olarak, yeni macerasına zirvede başladı.



Aldığı reyting oranları, Çocuklar Duymasın’ın ne kadar özlenmiş olduğunu gösteriyor. Ama bu sonuçları sadece izleyicinin özlemiyle ilgili olduğunu söylemek büyük haksızlık olur. Kanal D’de yayınlanacağı açıklandıktan sonra akıllara gelen ne kadar soru varsa, dün akşam yayınlanan bölümle tek tek ve net bir şekilde yanıtlanmış oldu.



Aradan geçen zamanda yeni bölümlere geçişin nasıl olacağı, hikayenin nasıl işleneceği de başka bir merak konusuydu. Birol Güven ve ekibi, bu geçişi de kusursuzca başardı. Bununla birlikte, çekim kalitesinden dizi müziklerine kadar teknik detaylar da, dizinin ilk bölüm başarısında pay sahibi oldu.



Ayrıca Tamer Karadağlı da, Pınar Altuğ da, dizi hiç ara vermemiş gibi dönüş yaptı. Yani Haluk ve Meltem, zaten hep hayatımızdaydı.



Seyre değer ‘İlk Buluşma’



FOX’un şaka yarışma programı İlk Buluşma’nın reyting listesindeki yükselişi devam ediyor. Çocuklar Duymasın (Kanal D) ilk bölümüyle reytingleri domine etse de, dizinin tekrar bölümünün yayınlandığı saate gelen İlk Buluşma, kendisine üst sıralarda yer bulabildi.



Sinan Çalışkanoğlu ve Şinasi Yurtsever’in birlikte sundukları yarışma, Total’de 2.56, AB’de 3.00 reytingle 3. sırada yer aldı. ABC1’de de 2.66 reytingle 4. sırada yer aldı. Şinasi Yurtsever’in sunuculuğa alıştıkça yarışmanın reytinglerinin yükseleceğini daha önce söylemiştim. Programın yükselişinde Yurtsever’in performansının önemli bir yeri olduğunu tekrar söylemek gerek.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin