Cizre’de yaralanan İMC TV kameramanı konuştu: 'Polisler tekmeleyip yerde sürükledi!'

Şırnak Cizre'de haber takibi yaparken yaralanan İMC TV kameramanı Refik Tekin, yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de yaralanan İMC TV kameramanı konuştu: 'Polisler tekmeleyip yerde sürükledi!'

Dün içlerinde HDP’li vekil Faysal Sarıyıldız ve Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Konur’un da aralarında olduğu bir grup, AİHM’in çıkarılmaları konusunda tedbir kararı verdiği yaralıları almak üzere Cudi Mahallesine gitmiş, grubun üzerine ateş açılmıştı.



HDP’nin İçişleri Bakanlığı’yla teması sonrasında saatler sonra içlerinde üç yaralının da bulunduğu grup mahalleden çıkarılabilmişti. Anadolu Ajansı ise olayı ‘Cizre’de yaralıları kaçıran 9 terörist yaralandı’ diye servis etmiş, İMC TV kameramanı Refik Tekin’i ise, ‘kameraman olduğu ileri sürülen bir kişi’ olarak tanıtmıştı.



‘Hiç uyarı yapılmadı’



Cizre’de yaralanan İMC TV kameramanı konuştu: 'Polisler tekmeleyip yerde sürükledi!'
DİHA’nın haberine göre, sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Tekin, olayı şöyle anlattı: “Ben kitlenin orta kısmında bir yerlerde bulunuyordum. Çekimimi oradan alıyordum. Cenazeleri alıp Nusaybin Yolu’na çıktıktan sonra hiç uyarı yapılmadan kitle üzerine tank ve zırhlı araçlardan ateş açılmaya başlandı. Herkes bir yerlere kaçmaya çalıştı. Bende o sırada kaçmaya çalıştım. Ancak daha sonra vurulduğumu hissettim ve yere yığıldım. Sürünerek bir dükkanın içine girmeye çalıştım. Orada birkaç yaralı daha vardı. Ama silah seslerinden hala ateş açılmaya devam edildiğini duyabiliyorduk.”



‘Polisler tekmeliyordu, sürükleyerek ambulansa aldılar’



Saatler sonra ambulansa taşındığı sırada polisler tarafından darp edildiğini söyleyen Tekin, “Daha sonra ambulansı çağırdılar. Belediyeye ait ambulans ve sağlık ekipleri geldi. Beni ambulansa aldıkları sırada kendilerine basın mensubu olduğumu belirtmeme rağmen polisler tarafından dövülüyorduk. Orda bulunan tüm yaralıları sürükleyerek ambulansa alıyorlardı. Sürüklerken de tekmeliyorlardı” diye konuştu.



Refik Tekin, geçen mart ayında IŞİD üyelerinin tren rayı hattındaki bir köprünün altından Suruç’tan Suriye’ye geçişini görüntüleyerek Metin Göktepe Ödülü’ne değer görülmüştü. (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin