'Çizmelerimi çıkartayım mı?' dedi, Türkiye onu konuştu. Canlı yayına konuk oldu!

Türkiye'nin konuştuğu madenci Murat Yalçın A Haber'in canlı yayınına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Çizmelerimi çıkartayım mı?' dedi, Türkiye onu konuştu. Canlı yayına konuk oldu!

Soma'daki maden ocağından çıkıp ambulans sedyesine alındığı sırada çizmesini çıkarmak istemesiyle Türkiye’nin konuştuğu madenci Murat Yalçın A Haber'in konuğu oldu. Yalçın "Temizlik konusunda devletin ve milletin malına zarar gelmesini istemedim "dedi.



İşte, Yalçın'ın açıklamaları:



"TEMİZ HAVA BORUSUNU DELEREK HAVA ALDIK



İlk defa böyle bir facia yaşadım. Allah tekrarını göstermesin. Yaşadık ama nasıl yaşadık bilmiyorum. Ana baba günüydü. Kimisi korkuyor, kimisi kurtulabilecek miyiz diye bir ümit bekliyor. Yaklaşık 200 kişi vardık. Amirlerimiz, emniyetçilerimiz bizi bir yerde topladılar. Burada durun, şu anda biz gereken önlemleri alıyoruz, ona göre sizinle haberleşeceğiz. İnşallah kurtulacağız ve dışarı çıkacağız dediler. Bekledik. Sonra tekrar bir haber geldi ve bizi alıp tekrar aşağıya indirdiler. Oksijen kesildi. Kapılar kapandı. Kesildikten sonra kapıları açalım da havalansın denildi, kapılar açılınca da duman geldi. O dumandan millet baya bir etkilendi. Ben bittim. Belden aşağı yoktu, Ayaklarım tutmuyor, gözler gitti, baş ağrısı. Boğazım yandı. O arada dışarıdan gelen temiz hava borusunu 10-15 yerden deldik onunla beraber biraz hava aldık. Hem ortalık havalanır, hem arkadaşları kurtarırız dedik. Biz onun havasıyla temiz hava aldık. Aşağıda duman yok çekildi denildi ve bizi alıp tekrar aşağıya indirdiler. Orada da bayağı bir bekledik.

 

ANADOLU ÇOCUĞUYUM, DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE ZARAR VERMEYEYİM İSTEDİM



Anadolu çocuğu olduğumuz için, temizlik konusunda devletimize milletimize zarar olmasın, zarar vermeyeyim diye öyle dedim. Anne babamız bize nasıl öğrettiyse. Temizlik konusun da disiplinliyiz.

 

MADENE DEVAM EDİP ETMEMEYE AİLECE KARAR VERECEĞİZ



Maddi manevi yönden sıkıntılıyız. Madene devam edip etmemeye ailecek oturup bir karar vereceğiz. Ağabeylerim, kardeşlerim de madende çalışıyor. Daha sıcak, daha yeni. Ocakta hala arkadaşlar var. Hemen madene gideceğim çalışacağım diyemezsin. Daha cenazeler toprağa yeni veriliyor. Daha adamın gözyaşı bitmemiş. Ocak ağzında bekleyenler var daha.  Oturup ailece karar vereceğiz.Hadi ben çalışmayayım. Bu biraderim ne iş yapacak? Benim maddi manevi borcum var. Ben ne iş yapabilirim. Kırkağaç’ta bir iş imkanı yok. olsa orayı bırakır buraya gelir çalışırsın o da yok. Biraderim kredi çekti ne ödeyecek? Öbür ağabeyimin dört tane çocuğu var. neyle geçinecek?

 

MADENCİLİK ZOR İŞ, HER İNSAN YAPAMAZ



Maden işi, madencilik zor. Her insan yapamaz. Mecbur yapıyoruz. Başka ne iş yapacaksın? Nereye gidebilirsin? Çalamazsın çırpamazsın, hırsızlık yapamazsın. En iyisi bileğinizin gücüyle alın teriyle mecbur bir şeyler yapmaya çalışacaksın. Mecbur çalışacaksın. Ekmeğimiz oradan geliyor. Oradan evimize helal ekmek getiriyoruz. Alın teri ile, verilen işi, görevi yapıyoruz. Allah tekrarını göstermesin. Devletimize, milletimize, ailelerimize tekrar acı göstermesin inşalalah."



"'Çizmelerimi çıkartayım mı?' diyen madenci canlı yayında konuştu!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin