'ÇILGIN KANAL' DİZİSİNİN YAPIMCISINDAN REYTİNG SAHTEKARLIĞI SUÇLAMASINA YANIT

TRT'de yayınlanan "Çılgın Kanal" dizisinin izlenmesi için reyting ölçümü yapılan evlere rüşvet vermekle suçlanan dizinin yapımcısı Joy PR'dan suçlamalarla ilgili açıklama geldi...

Google Haberlere Abone ol
'ÇILGIN KANAL' DİZİSİNİN YAPIMCISINDAN REYTİNG SAHTEKARLIĞI SUÇLAMASINA YANIT

BASIN VE KAMUOYUNA


Son günlerde bazı medya kuruluşlarında, ÇILGIN KANAL isimli dizimize yönelik son derece çirkin ve asılsız haberler yayımlanmaktadır.


TİAK kaynaklı söz konusu haberlerde, ÇILGIN KANAL dizisinin yapımcısı Yasemin NAK ve yapım firması JOY PR’ın dizinin seyredilmesini teşvik için reyting cihazı bulunan evlere rüşvet dağıttığı şeklinde mesnetsiz ve mantık dışı iddialar ortaya atılmaktadır. Öyle ki hiçbir gerçeğe dayanmadan, bütün etik kurallar çiğnenerek firmamızın önce 200 deneği kontrol ettiği şeklinde iddialar ortaya atılmış, ardından bu hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan gerçek dışı kampanyası 20 deneğe düşürülmüş son olarak da 2 denekte karar kılınmıştır.


Başlatılan bu gerçek dışı kampanyanın, bütün etik ve ticari kuralları hiçe sayarak ortaya atılan bir iftira kampanyası olduğu kanaatini taşımaktayız. Sanıyoruz ki, bu kampanya ile tamamen firmamızın kurumsal saygınlığı ve ticari çıkarları zedelenmeye çalışılmaktadır.


Bir kısım kuruluşların, son yıllarda bütünü ile sorgulanmaya başlanmış bulunan ve giderek şaibeli bir kurum haline gelen AGB’nin,  bu durumuna ayna tutan TRT’ye karşı başlattığı etik dışı kavgada, dizimiz ÇILGIN KANAL üzerinden çirkin bir oyun sahnelemektedir.


Bilinmelidir ki, ÇILGIN KANAL, kendi türünde bir ilktir. Her şeyden önce ÇILGIN KANAL, son yıllarda Türk televizyonculuğundaki, kalite kaybına ve yozlaşmaya dikkat çeken ve ince bir komedi üslubu ile eleştiren bir dizidir. ÇILGIN KANAL’ın, AGB’nin çalışma şeklinin ve ortaya koyduğu dokümanların gerçekliğini  ‘ti’ye alan üslubu dikkate alındığında, dizimiz “ ÇILGIN KANAL “ ve şirketimiz hakkında başlatılan çirkin kampanya daha bir manidar hal almaktadır.


TİAK tarafından yapılan açıklamalarda, deneklerin izleme alışkanlıklarındaki ani değişim nedeni ile araştırma başlatıldığından söz edilmektedir. Yayınlanmış 5 bölümünün reyting ortalaması 1,29 olan ÇILGIN KANAL dizisi için “ani bir değişim” den söz edebilmenin akıl ve mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur.


İlk bölümden itibaren küçükte olsa bir izleyici kitlesini yakalayan dizimiz, bir kısım kuruluşlarca iftira kampanyasına maruz bırakılmış ve bu bağlam da ÇILGIN KANAL’ı izleyen evler adeta cezalandırılmıştır. Reytingi düşen bir diziyi “reyting hırsızlığı” ile suçlamanın nasıl bir düşüncenin ürünü olduğunu anlamak mümkün değildir.


İki deneğin izleme alışkanlığını etkilemekle suçlanan ve hakkında çirkin, karalamaya yönelik kampanyalar başlatılan JOYPR’ın ÇILGIN KANAL dizisinin 1,29 lik reyting ortalamasının nasıl bir reyting hırsızlığı olduğunun kamuoyuna açıklanması zorunludur.  Eğer açıklanamıyorsa, şirketimizi suçlayıcı kampanyanın lideri konumunda olan kişi ve kuruluşların gizlemeye çalıştığı başka şaibeler olduğunu düşünmekten başka bir sonuca ulaşamamaktayız.


Bir gerçek var ki, şirketimiz ve “ÇILGIN KANAL “ dizisi hakkında başlatılan iftira kampanyası ile firmamız maddi ve manevi olarak büyük bir zarara uğratılmıştır. Bu ahlak dışı kampanyaya karşı hukuksal mücadelemizi başlatmış bulunuyoruz.


AB ile müzakere sürecini yürüten bir ülke, bu hangi amaca hizmet ettiği açıkça belli olan “emek hırsızlığı” ayıbından kurtulmalı ve emek hırsızlarının tekeli ile mücadele etmeyi kendine koşulsuz görev edinmelidir.


Manevi değerleri ilke edinerek, yer aldığı sektörde varlığını sürdürmeye çalışan, her türlü olumsuz şartlara rağmen, prensiplerinden ödün vermeden faaliyet göstermeye devam eden ve bu şekilde aynı prensipler ile ilklere imza atmaya da devam edecek olan şirketimizi, bu şekilde yıpratmaya çalışanların, hiçbir şekilde emellerine ulaşamayacaklarını bir kere daha önemle belirtmek isteriz.


Statükocu bir anlayış ile hala belli çıkar gruplarının denetiminde bulunan reyting ölçüm sisteminin artık sorgulanma zamanı gelmiştir. Bilinmelidir ki, değişime direnmek, hak ve adalete direnmekle eşdeğerdir.



Saygılarımızla,


JOY PR GENEL MÜDÜRÜ


Yasemin NAK
 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin