CİHAN HABER AJANSI'NDAN KIBRIS ÇIKARMASI!

Cihan Haber Ajansı, başta KKTC'nin devlet televizyonu Bayrak Radyo Televizyonu (BRT) olmak üzere Ada'da yayın yapan 5 televizyon kanalı ve 3 gazete ile abonelik ve işbirliği anlaşması imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
CİHAN HABER AJANSI'NDAN KIBRIS ÇIKARMASI!

BRT Genel Müdürü Özer Kanlı ile Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Zafer Demiriz tarafından imzalanan anlaşmaya göre BRT, Cihan'ın İngilizce, Türkçe haberlerinin yanı sıra günlük yayınlarından ve yurtdışındaki muhabirlerinden yararlanabilecek. Anlaşma çerçevesinde Cihan, başta BRT olmak üzere KKTC'deki anlaşmalı kuruluşların canlı yayın, stüdyo gibi imkânlarından faydalanabilecek.
 
İmza töreninden sonra kısa bir açıklama yapan BRT Genel Müdürü Özer Kanlı, "Cihan Haber Ajansı'nın gücünü ve kapsadığı alanı biliyoruz, BRT ailesi olarak Cihan'dan da faydalanabilecek olmamız hem BRT adına hem de Cihan adına büyük şans. Biz göreve geldiğimizde hedef olarak, gerek programlarıyla gerekse haberleriyle BRT'yi Ada'da en çok izlenen televizyon kanalı haline getirmekti. Cihan'la anlaşarak haber merkezimizdeki alternatif sayımızı yükselttik, bu bize başarıya giden yolda bir basamak oluşturacaktır." şeklinde konuştu.
 
Cihan Genel Müdür Yardımcısı Zafer Demiriz ise "Ajans olarak Kıbrıs'ı önemsiyoruz. Kıbrıs'taki medya kuruluşlarını 6 ay önce ziyaret etmiştik. İsteklerini aldık ve üzerinde çalıştık. Öyle zannediyorum ki doğru bir çalışma planı hazırlayarak, yeniden geldik. İlk resmi sözleşmeyi Bayrak Radyo ve Televizyonu ile imzaladık. BRT, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devlet televizyonu ve resmi dili, dünyaya açılan penceresi. Bu misyonu itibariyle BRT'ye, Cihan Haber Ajansı olarak daha fazla hizmet üretme gayreti içerisinde olacağız. Cihan, 37 ülkede ofisi, Türkiye ve dünyada 400 den fazla muhabiri bulunan bir dünya ajansı. Bundan böyle KKTC medyasının da dünyada 37 ofisi var diyebiliriz. Türkiye'deki tüm televizyonlar başta olmak üzere, Türk medyasının önde gelen tüm kuruluşları abonemiz, dünyanın önde gelen BBC, CNN, ZDF, El Cezire gibi bir çok televizyonun haber ihtiyacını karşılamasında yardımcı oluyoruz. Bu birikimi KKTC'ne sunmak bizim için ayrıcalıklı bir duygu, bu yönüyle BRT ile atmış olduğumuz bu imzalar çok anlamlı. Herkes için hayırlı olsun." dedi
 
BRT'nin yanı sıra United Medya Grubu'na bağlı olan Kanal Sim ve Yeni Düzen Gazetesi, Asil Nadir'in sahibi olduğu Kıbrıs Medya Grubu'na bağlı olan KTV ve Kıbrıs Gazetesi, Birinci Medya Grubu'na bağlı olan Kıbrıs Genç TV ve Avrasya Radyo Televizyonu (ART) ile de abonelik anlaşması imzalandı.
 
Kıbrıs Genç TV Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci yaptığı açıklamada, Cihan'ın Ada medyasına büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, "Cihan Haber Ajansı, Kıbrıs medya sektörüne girerek Kıbrıs medyasına büyük katkı sağlayacağına ve canlılık katacağına inanıyorum, Cihan Ada için yeni bir soluk olacaktır." diye konuştu.
 
KTV Haber Koordinatörü Serhat İncirli de Cihan ile yaptıkları anlaşmanın kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, 'Özellikle Londra, Brüksel ve Ankara hattındaki CİHAN büroları bizim için çok önemli. İki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Bu arada KKTC devlet televizyonu BRT'nin kuruluşunun 46. yılının kutlandığı 25 Aralık 2009'da KKTC kanalları, dijital yayına geçmişti. KKTC kanalları Türk-Sat Uydu Uplink ve Karasal Sayısal Yayıncılık Birinci Paketi'nin yayına başlamasıyla, BRT 1, BRT 2, Genç TV, Kanal T, Kanal Sim, Kıbrıs TV, ART ve Ada TV Türksat 3A uydusundan dünya'ya yayın yapmaya başladı.
 
CİHAN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin