CHP'nin başvurusu reddedildi. Peki Basın Konseyi'nin yasağın kaldırılmasına yönelik başvurusu ne olacak? Pınar Türenç Medyatava'ya konuştu!

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Konsey'in yayın yasağının kaldırılması için yaptığı başvuruya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin başvurusu reddedildi. Peki Basın Konseyi'nin yasağın kaldırılmasına yönelik başvurusu ne olacak? Pınar Türenç Medyatava'ya konuştu!

Yolsuzluğa adı karışan dört eski bakanla ilgili oluşturulan 'meclis yolsuzluk soruşturma komisyonuna' getirilen yayın yasağına itirazlar sürüyor. 



Türkiye'nin birçok kesiminden tepki alan yayın yasağı kararının gerekçesi ise, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "Şöhret ve haklarının korunması, kişilik haklarının zedelenmemesi" şeklinde belirtildi.



Yasağın gündeme gelmesinin ardından, başta CHP’liler olmak üzere bu karara itirazlar yapıldı. Ancak, 7. Sulh Ceza Hakimliği CHP'nin başvurusunu reddetti ve yasağın hukuka uygun olduğuna hükmetti.



CHP'nin ardından, karara tepki göseteren Basın Konseyi de bu sabah 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu ve yasağın kaldırılmasını istedi.



Peki, mahkeme Konsey'in başvurusunu nasıl değerlendirecek? Basın Konseyi yayın yasağının ardındaki nedenleri nasıl yorumluyor? Medyatava, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'e sordu. Tek Soru'da!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin