CHP'den Oğuz Güven için çağrı: Derhal serbest bırakın!

Barış Yarkadaş, gözaltında tutulan Cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeni Oğuz Güven'in derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Oğuz Güven için çağrı: Derhal serbest bırakın!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeni Oğuz Güven'in gözaltına alınmasına alınmasına tepki göstererek, hukuksuzluğa son verilmesi çağrısında bulundu. 



Güven'in atılan bir başlıktan dolayı gözaltına alınmasının üzerinden 30 saati aşkın bir süre geçtiğini belirten Yarkadaş, "Bu haksız ve ölçüsüz uygulamaya derhal son verin" dedi.



"UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ"



Yarkadaş, "Cumhuriyet'in soruşturmaya konu olan başlığı, merhum savcımızın ailesi, Basın Konseyi, TGC ya da ÇGD Meslek Etik Kurulu'nun ele alıp değerlendireceği bir konu iken devreye savcılık sokuluyor. Bu uygulama kabul edilemez" dedi.



"AKP'Lİ TROLLER ADETA 'KELİME AVI' YAPARAK OĞUZ GÜVEN'İ GÖZALTINA ALDIRTIYOR" 



Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'li troller adeta 'kelime avı' yaparak Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'i gözaltına aldırtıyor. Merhum savcımızın ailesi ile basın meslek örgütlerinin ilgi alanına girebilecek bir başlık üzerinden terör örgütü propagandası gibi zorlama bir suç üretiliyor. Ve savcı, tek satırlık suçlama için yedi günlük gözaltı süresini doldurmak istiyor. Bunun akılla, hukukla ve vicdanla izah edilebilmesi mümkün değildir."



"KENDİLERİ SİLMESİNE RAĞMEN..."



Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi yöneticilerinin atılan başlığı "yakışıksız buldukları için" iki dakika sonra kendilerinin sildiğinin polis kayıtlarına girdiğini belirten Yarkadaş, "Ancak mantık cezalandırma üzerine kurulduğu için bunların tümü görmezden geliniyor" dedi.



"TRAJİKOMİK SUÇLAMA"



Oğuz Güven'in savcının kazada şehit olması üzerine insanlık dışı yorum yapan kişilere twitterda tepki gösterdiğini ve bunun kayıtlarda bulunduğunu söyleyen Yarkadaş, "Ancak ne ilginç ki; şimdi kendisi aynı suçlamaya maruz kalıyor. Bu trajikomik bir durum" dedi.



"SUÇLAMANIN ZEMİNİ YOK"



Cumhuriyet Gazetesi'nin atılan başlık üzerinden "şeytanlaştırılmaya" çalışıldığını belirten Yarkadaş, "Oğuz Güven tüm meslek yaşamı boyunca terör örgütlerine karşı açıktan tavır alan bir meslek büyüğümüzdür. Oğuz Güven'in terör örgütü propagandası yapmakla suçlanması onu tanıyan hiç kimseyi inandırmaz" dedi.



Yarkadaş, "Bu haksız uygulamaya derhal son verilmeli; Oğuz Güven serbest bırakılmalıdır" çağrısı yaptı.



"NURİYE VE SEMİH KORKU DUVARINDA BÜYÜK BİR GEDİK AÇIYOR"



Yarkadaş, "AKP iktidarının gazetecileri gözaltına aldırtarak örmeye çalıştığı 'korku duvarı'nı sağlamlaştırmaya çalıştığını" dile getirdi. CHP'li vekil, "Ancak ne yaparlarsa yapsınlar o duvar yıkılacak. Ankara'da KHK zulmüne karşı 66 gündür direnen Nuriye ve Semih korku duvarında büyük bir gedik açıyor" ifadesini kullandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin