Cem Uzan Türkiye'ye dönmek için anlaşma istedi!

'2.1 milyar euro vereyim!'

Google Haberlere Abone ol
Cem Uzan Türkiye'ye dönmek için anlaşma istedi!

Fransa'da TMSF ile olan davasını kazandığını iddia eden Cem Uzan, 2.1 milyar euroluk hisseler konusunda anlaşmaya gitmek istediğini açıkladı.



AFP'nin haberine göre Cem Uzan, geçtiğimiz hafta Fransa'da Türkiye'ye karşı açtığı büyük kısmı ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait 2,1 milyar dolar değerindeki hisselerini geri alma davasını kazandı.



Cem Uzan'ın avukatı Matthias Pujos kazandıklarını iddia ettiği dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avukat Pujos, Cem Uzan'ın TMSF ile anlaşmaya giderek Türkiye'ye geri dönmek istediğini söyledi.



TMSF'NİN TAVRINI BEKLİYOR



Pujos, "Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Fakat bunun için TMSF'nin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.



"VAKTİNİN BÜYÜK KISMINI MAHKEMELERE SAVUNMA HAZIRLAMAKLA GEÇİRİYOR"



Avukat Pujos, Euronews'in "Cem Uzan'ın Fransa'da günleri nasıl geçiyor, neler yapıyor?" sorusuna, "Müvekkilim bütün sadeliğiyle Paris’te hayatını sürdürmeye çalışıyor. Vaktinin büyük bir kısmını, Fransız mahkemeleri için savunmasını hazırlamakla geçiriyor. Cem Uzan, Türkiye devletiyle bir anlaşmaya varabileceğini umut ediyor." cevabını verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin