Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu!

Kadri Gürsel, bugünkü köşesinde Yeni Şafak yazarı Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu!

Milliyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel bugünkü köşesinde gazeteciliğin durumuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.



Medyada yaklaşık 30 yıllık bir tecrübesi olduğunu vurgulayan Kadri Gürsel, günümüzde gazeteciliğin öldürülmeye çalışıldığını ifade etti.



Basın özgürlüğünü yok etmenin bir demokrasi cinayeti olacağını vurgulayan Gürsel, Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük hakkında kendisiyle ilgili yazılarından dolayısavcılığa şikayette bulunduğunu ifade etti.



Kadri Gürsel'in yazısı şu şekilde:



2007’den beri burada yazıyorum.

Bu köşeye paraşütle indirilmedim; muktedir eliyle sokuşturulmadım. Yazmaya başladığımda, yerli ve yabancı basında muhabir, editör ve yönetici olarak geçirdiğim önceki 21 yılın bana kazandırdığı bir tecrübeye, bilgi birikimine ve bakış açısına sahiptim.

Kendimi her zaman bir meslek insanı olarak gördüm ve gazeteciliği sadece gazetecilik için yaptım.



Sadece basın özgürlüğü için mücadele ettim.

Şimdi, yaşı 50’yi geçmiş ve kıdemi 30 yıla dayanmış bir gazeteci olarak bu ülkede mesleğim gazeteciliğin öldürülüşünü hicap duyarak izliyorum.

Zamana yayılarak, usulca ama sistemli biçimde işlenen bir demokrasi cinayeti bu. Çünkü basın özgürlüğünü yok etmek demokrasiyi yok etmektir.

Totaliter bir dünya görüşüne sahip mevcut muktedir zümrenin inşa ettiği otoriter rejim ve model toplumda, basın özgürlüğüne ve dolayısıyla gerçek gazeteciliğe yer yok.

İktidar ana akım medyada bağımsız, namuslu ve profesyonel gazetecilerin ya da gazetecilik kaygısı taşıyan bir yayıncılık anlayışının varlığına tahammül edemiyor.



....



Gürsel, Cem Küçük'e açtığı davayı da şu cümlelerle duyurdu



Burada bitirirken, sonunda atmak zorunda kaldığım bir adımı da okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Yeni Şafak gazetesindeki Cem Küçük adlı şahsın bir yılı aşkın bir süredir hakkımda yazdığı eleştiri sınırlarını aşan, tahkir edici, hakaret içeren, sövgü dolu ve kamuoyu nezdinde düşmanlık yaratmaya dönük, hedef gösteren yazılar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundum. Cem Küçük adlı şahıs hakkında TCK’nın 125’nci maddesine göre yayın yoluyla hakaret fiillinden dolayı soruşturma açılmasını talep ettim.

Cem Küçük’ün kişilik haklarımı zedeleyen, onur ve saygınlığıma kasten ve bilerek saldıran yazılarında hakkımda ileri sürdüklerinin tamamının yalan ve iftiradan ibaret olduğu bilinmelidir.



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin