Cem Küçük hakaretten mahkemelik oldu

Star gazetesi yazarı, Yeni Şafak'ta çalıştığı dönemde Aydın Doğan'a ilişkin yazdıkları nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Küçük hakaretten mahkemelik oldu

eni Şafak gazetesinde 7 Nisan 2015 tarihinde yayımlanan ‘İhanetin net görüntüsü ve bavullarla taşınan paralar’ başlıklı haberiyle Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Cem Küçük, dün hâkim karşısına çıktı. 3.5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Küçük, suçlamaları reddetti.



Küçük, İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “Yazımda Aydın Doğan’a yönelik şahsi bir hakaretim yoktur. AİHM kararları çerçevesinde gazeteciler milli güvenliği ilgilendiren hususlar dışında yazılarını özgürlük içinde yazabilirler. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.



Hürriyet'in haberine göre; Aydın Doğan’ın avukatı Şehnaz Yüzer’in, yazıların bir belgeye dayanıp dayanmadığını sorması üzerine ise Cem Küçük, “Cumhurbaşkanı’nın da bu konuda açıklamaları mevcuttur” dedi. Avukat Yüzer, “Sanık müvekkil hakkında art arda 9 yazı daha yazmıştır. 9 yayında da benzer olayları anlatıp müvekkile ‘Gününü göreceksin, sana dava açılacak’ diyerek kendini savcı ve yargıç yerine koymuştur. Bu nedenle sanık hakkında TCK 43’üncü madde (Zincirleme suç) ek savunma verilmesini talep ediyoruz. Bu durum sanığın kastını göstermektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz.” Aydın Doğan’ın müdahale talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin