Cem Küçük: Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir

Eski AK Parti milletvekilleri ve gazeteciler seçim sonuçlarını yorumladılar.

Google Haberlere Abone ol
Cem Küçük: Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'nin adayı Binali Yıldırım'a yaklaşık 800 bin oy fark attığı İstanbul seçimi için, AKP eski milletvekilleri Aydın Ünal ve Şamil Tayyar ile Cem Küçük'ten ilk yorumlar geldi.



Şamil Tayyar, seçimin İmamoğlu'nun mazbatasının iptal edildiği 6 Mayıs'ta kaybedildiğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler için şimdi hesap zamanı" ifadesini kullandı. Cem Küçük'ten de kesin olmayan seçim sonucu için "Hezimet" yorumu geldi. Ünal ise "Kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar" ifadesini kullandı. Akit yazarı Abdurrahman Dilipakda Binali Yıldırım'a, "Böyle siyaset mi yapılır?" dedi.



Üç isim de Twitter'dan yaptığı açıklamalarda İstanbul seçimini değerlendirdi.



Tayyar, sonuç için "Hayırlı olsun" yorumunu yaparak şu ifadeleri kaydetti:



"Hayırlı uğurlu olsun. Sandıkta tecelli eden milli iradeye saygı duymak, demokratik olgunluktur. Seçim aslında 6 Mayıs’ta kaybedilmişti. Milletle inatlaşılmaması gerçeğini, 17 yıl sonra biz de öğrendik. Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler için şimdi hesap zamanı."



Cem Küçük: Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir



Cem Küçük'ten seçim sonucuna dair hezimet yorumu geldi. Küçük şu tweet'i paylaştı:



"Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir."



Cem Küçük: Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir - Resim : 2



Aydın Ünal, susma zamanı değil artık diyerek şu ifadeleri kullandı:



"Yoo! Erken de değil, susma zamanı da değil artık. 31 Mart’ta hezimet yaşattılar. Gereksiz yere seçim tekrarı yaptırdılar. Kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar. Boğaz’a nazır yalılarında PELİKAN baronları 'nasıl da kemirdik' diye kadeh tokuşturuyor olmalı şu an!"



Cem Küçük: Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir - Resim : 3



Akit TV'de konuşan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise şunları söyledi:



"Sürekli vaad edenler siyaseti meta haline getirdi. Binali Yıldırım’ın otopark vaadi mesela. Bütün otoparkçılar iflas eder. Hepsi belediyenin kapısına dayanırdı. Gençlerin internet kullanmasından şikâyet ediyoruz. Yıldırım 10 GB vaad ediyor. Böyle siyaset mi yapılır?"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin