Cem Karaca'nın şarkısı sansürlendi, oğlu sert tepki gösterdi!

'Çarpışma' dizisinde Cem Karaca'nın 'Namus Belası' şarkısına sansür uygulandı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Karaca'nın şarkısı sansürlendi, oğlu sert tepki gösterdi!

Show TV'de yayınlanan 'Çarpışma' dizisinde Türk rock müziğinin usta yorumcularından Cem Karaca'nın 'Namus Belası' şarkısına sansür uygulandı. Karaca'nın oğlu söz konusu sansüre, "Sizler harbiden gerizekalısınız. Yıllarca sansürle mücadele ettik demek hala mücadeleye devam" ifadeleriyle tepki gösterdi.



Show TV'de yayınlanan Çarpışma dizisinin geçen hafta yayınlanan bölümündeki bir sahnede Türk müziğinin usta sanatçılarından merhum Cem Karaca'nın 'Namus Belası' şarkısına yer verildi. Ancak şarkıdaki "Yüz bin kere tövbe eder yine şarap içeriz" kısmı sansürlendi.




Çarpışma dizisinde Cem Karaca'nın 'Namus Belası' şarkısında geçen "Yüz bin kere tövbe eder yine şarap içeriz" sözlerinin sansürlenmesi #Sosyalmedyadagündem oldu.



Twitter hesabı üzerinden bu duruma tepki gösteren Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca: Sizler harbiden gerizekalısınız! pic.twitter.com/ZPONkVmmYh


— Az Önce Oldu (@azonceoldu) February 1, 2019


​Şarkının sansürlenmesine tepki gösteren Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:



"Twitterdan öğrendiğim kadarı ile Cem Karaca Namus Belası kullanılan bir dizide şarkının sözlerine sansür uygulanmış! Sizler harbiden gerizekalısınız! Yıllarca sansürle mücadele ettik demek hala mücadeleye devam! Bunun hesabını sormak şart oldu… Hadi bakalım çarpışmaaa."




Sansür yıllarca sanatçılar için sorun oldu! Tek kanallı ülkede yasaklı olmak bu sanatçılar için zaten çok zordu, bunları aştık sanıyorduk birilerinin sansür uyguluyor olma düşüncesi bile çok irite edici. Dizilerde ve filmlerde bu şarkılar yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.


— Emrah Karaca (@emrahkaraca76) February 1, 2019
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin