Cannes'da Soma için saygı duruşu!

Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil tarafından Cannes'da dünya sinemasının temsilcilerine resepsiyon verildi.

Google Haberlere Abone ol
Cannes'da Soma için saygı duruşu!

Resepsiyon, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından konuşan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Türk sinemasının son yıllardaki gelişimine atıfta bulundu ve Türk yönetmenlerin başta Cannes olmak üzere uluslararası sinema festivallerinde kazandığı ödüllere dikkati çekti.



Türkiye'de sinema seyircisinin yerli filmlere olan ilgisinin de her geçen gün arttığını ifade eden Büyükelçi Akil, Türk televizyon dizilerinin başta Ortadoğu, Balkanlar ve Asya ülkelerine ihraç edildiğini hatırlattı.



BABA ZULA KONSERİ İPTAL



Soma'daki maden kazası yüzünden, daha önce resepsiyonda sahne alması planlan “Baba Zula”nın konseri iptal edildi.



Davette, 67. Cannes Film Festivali'ne katılan dünyanın farklı yerlerinden sinema yapımcısı, yönetmenler ile dağıtım şirketlerinin temsilcileri yer aldı.



Bu yılki festivalde, “Altın Palmiye” için yarışan “Kış Uykusu” filminin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ve oyuncuları da davete katılan isimler arasındaydı.



Festival, 24 Mayıs'taki ödül töreniyle sona erecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin