Cannes’da perde kapanıyor!

69. Cannes Film Festivali, bu akşam düzenlenecek ödül tören ile sona eriyor.

Google Haberlere Abone ol
Cannes’da perde kapanıyor!

Cannes Film Festivali'nin ödülleri bugün sahiplerini bulacak.



Yönetmen Woody Allen'in yarışma dışı kategoride yer alan "Cafe Society" filminin gösterimiyle açılan festival, sona erecek.



Başkanlığını "Mad Max" serisi filmlerin yönetmeni George Miller'in yaptığı jüri, 21 film hakkındaki değerlendirmelerini açıklayacak.



Festivalde yarışanlar arasında, yönetmenler Pedro Almodovar, Ken Loach, Sean Penn, Xavier Dolan, Paul Verhoeven ve Dardenne kardeşlerin filmleri de bulunuyor.



Festivalde, Allen'in "Cafe Society" filminin yanı sıra Steven Spielberg'in "The BFG" ve Jodie Foster'ın "Money Monster" filmleri de yarışma dışı filmler bölümünde gösterildi.



Törende bu yıl Altın Palmiye Onur Ödülü Fransız aktör Jean-Pierre Leaud'e verilecek. Leaud, Fransız Yeni Dalga akımının kurucularından François Truffaut'un filmlerindeki Antoine Doinel karakterini canlandırmış ve pek çok filmde rol almıştı.



Diğer taraftan festival yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Polisin yanı sıra toplamda 400 asker ve jandarma da festival alanı ve çevresinde görev yaparken, şehrin tümünde 500 güvenlik kamerası kullanıldığı bildirildi. (AA)


Etiketler ödül töreni
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin