Cannes ödüllü film vizyona giriyor

'Leviathan' Türk izleyiciyle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Cannes ödüllü film vizyona giriyor

Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in 67. Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo Ödülü' alan son filmi 'Leviathan' 16 Ocak'ta vizyona girecek.



M3 Film'den yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın önde gelen yönetmenlerinden Andrey Zvyagintsev, "Dönüş”, "Sürgün" ve "Elena" gibi ödüllü filmlerinin ardından "Leviathan" ile yozlaşmış otoriteye karşı tek bir kişinin mücadelesini gözler önüne seriyor.



Altın Küre Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film Adayları" arasında yer alan ve 2014 Cannes Film Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü"nü kazanan film, katıldığı pek çok festivalden "En İyi Film" ödülüyle döndü. Film, 2015 Oscar Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" dalı adaylarından biri olarak Rusya'yı temsil ediyor.



Leviathan'ın konusu şöyle:



Araba tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Kolya, eşi ve çocuğuyla mütevazı bir yaşam sürmektedir. Hayatı, bir gün şehrin belediye başkanının, dükkanı ve evinin bulunduğu araziyi elinden almak istemesiyle değişir. Kolya, bu duruma itiraz ederek hukuku kendine göre yöneten otorite ile mücadele etmek zorunda kalır ve Moskova'dan gelen avukat arkadaşı Dmitri'den yardım almaya karar verir. Yaşadığı süreçte evi ile sahip olduğu her şeyi kaybetmek üzere olan Kolya, kızgınlıkla beraber çaresizliği de omuzlarında hissedecektir.



Basın gösterimi 5 Ocak'ta Feriye Sineması'nda yapılacak 'Leviathan' 16 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin