'Tahıl beyinli' sözleri tepkilere neden olmuştu... Canan Karatay'dan açıklama!

Prof. Dr. Canan Karatay, dün akşam Buket Aydın'ın sunduğu "40"ın konuğu oldu...

Google Haberlere Abone ol
'Tahıl beyinli' sözleri tepkilere neden olmuştu... Canan Karatay'dan açıklama!

CNN Türk ekranlarında Buket Aydın'ın sunumuyla ekrana gelen ve formatı BBO Yapım'a ait olan  "40", her hafta birbirinden ilginç konukları ve sorulamayanları soran tarzıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 



Programın ilk bölümünde Acun Ilıcalı, ardından Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, gazeteci Ertuğrul Özkök ve geçtiğimiz hafta reytinglerinden de söz ettiren Muharrem İnce Konuk olmuştu. 40'ın dün akşam yayınlanan bölümüne ise Prof. Dr. Canan Karatay konuk oldu ve gündeme damgasını vuran açıklamalarda bulundu. 



Karatay, Buket Aydın'ın 'Türkiye'de kendinizi doktorlara emanet eder misiniz? "sorusuna Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Hüsniye Yüksel ve çalıştığı hastanedeki Emine Hanım olduğunu açıkladı. Onlarla birlikte kan ve ter döktüğünü, birlikte büyüdüklerini, hepsinin büyüğü olduğunu söyleyen Karatay, "Onlara çok güveniyorum. Çünkü hiçbiri ilaç firmalarının adamı değil, biliyorum" dedi.



Canan Karatay, halktan bazı gerçeklerin saklandığını belirterek, vejetaryenlerin kendisine neden tavır aldığını da açıkladı.



'VEJETARYENLİKLE VEGANLIĞI KARIŞTIRMASINLAR'



Karatay, ''Benim vejetaryenlere lafım yok, saygım var. Ben veganlardan bahsediyorum, veganlık hastalıktır. Vejetaryenlikle veganlığı karıştırmasınlar. Leman Sam’ın bana hücum etmeye hakkı yok. Veganlara söylüyorum; bizim 4 tane köpek dişimiz 8 tane de azı dişimiz var, bunlar etleri parçalamak içindir. Yaradılışımız, fıtratımız böyledir. Onun için akıllarını başlarına alsınlar'' ifadelerini kullandı.



'OBEZİTEYE SAVAŞ AÇTIM'



Eskiden obez olduğunu açıklayan Karatay şöyle devam etti:



''12 sene kaldık Amerika’da. Türk ekmeğini özlemişiz. Ekmeğe saldırdık, saldırır saldırmaz şişmeye başladık. Önce tuzsuz ekmeğe geçtik. Ondan sonra tamamen kestik. Bütün sağlık sorunlarının altında, bilimsel olarak gösterildi ki yanlış beslenme ve obezite artırıldı. Obeziteye savaş açmamın sebebi de burada bir kalp doktoru olarak obezitenin yaptığı bozuklukları göstermek.''



Ayrıca, "Hastalığınız Var mı' sorusu karşısında  "Hayır, herhangi bir hastalığım yok. Uykularım dahi iyi" diyen Karatay, şunları söyledi:



"Yalnız 55 yaşında Amerika'da buzda kayak yaparken gece düştüm ve dizim parçalandı. Bir de Moda'da bakkaldan çıkarken ayağım takıldı, düştüm. O zaman da belimde fıtık oldu, onun ameliyatını oldum. Hiçbir ilaç kullanmıyorum. Geçen komşu eczaneden takviye alıyoruz eşimle yaşımız ileri olduğu için. Beni gören insanlar, 'Doktor hanım hangi ilacı alıyor, biz de alalım' demiş. Eczacı da 'Doktor hanım ilaç kullanmıyor' demiş. Bakın ne tansiyon ilacı, ne ağrı ilacı, ne depresyon ilacı. Doğal beslenme kardeşim. Amerika'da bile kendi yoğurdumu kendim yaparım. Köy keçi peyniri, köy tereyağı kullanırım. İlaçlı hiçbir şey kullanmayız efendim."



Programın en ilginç sorusu ve yanıtı ise "capsleriniz hakkındaki düşünüyorsunuz?" 



"Bir sürü caps'ler yapılıyor hakkımda. Gençler yapıyor, ben onlara asla kızmıyorum. Gençlerimiz çok yaratıcı olduğu için çok seviniyorum. Benim söylediklerimi algıladıkları ve teknolojiyi çok iyi kullandıkları için seviniyorum. Ben hastaneden eve yürüyorum Bahariye Caddesi'nde bir grup gençle karşılaştık, beni herkes seviyor zıpladılar, fotoğraf çektirdiler. 'Hocam' dediler, 'Biz sizi o kadar seviyoruz ki bütün caps'lerinizi biz yapıyoruz' dediler. Çok sevdim onları, sarıldım öptüm. Ne diye kızacağım?



Bir karikatür var; hakime getirmişler hırsızlık yaptı diye. Hırsız diyor ki 'Ekmek parası için çaldım.' Hakim diyor ki, 'Bizim için sorun yok ama Karatay duyarsa zılgıtı yersin.' Bir karikatür daha var beni yaşlı çizmişler, biri diyor ki; 'Bu Canan Karatay değil mi, meslekten men etmişlerdi.' Öbürü de diyor ki; 'Meslekten men edenler öldü, Bu hala 100 yaşının üstünde' diye."



En ilginç sorulardan biri de "sinirli misiniz yoksa makul mü" 



"Normal insanın fıtratında makullük de vardır sinirlilik de" diyen Canan Karatay, "Eğer bana lüzumsuz bir hareket gelirse tabii ki sinirlenirim. Sinirlenmek bir insanın normal reaksiyonudur. Bunu niye böyle soruyorsunuz ki onu anlamadım. Makul ne demek? Kime göre makul? Herkesin makulü değişiktir. Herkesin sinirliliği de değişiktir. Dünyada 8 milyar insan, 8 milyar parmak izi var" şeklinde konuştu.



Bunun üzerine Buket Aydın da "İlk azarımı bu soru yüzünden yedim. Kendi kendime nazarım değdi benim. Hoca'ya 'Her şeyi soruyorum' diyordum. Bir anda azar yemeye başladım" dedi. Canan Karatay ise Buket Aydın'ı rahatlatan şu açıklamayı yaptı: Hayır, bunu siz sormadınız. Tabii bazı şeyleri devamlı anlamayanlara sesimi yükseltiyorum, o doğru. Onlar çok alıngan kişiler. Kendine güvenmeyen kişiler de küsüp gidiyorlar. Küsmek hiçbir zaman bir insana yakışmaz.



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin