Çalışanların greve başladığı haber ajansıyla ilgili flaş gelişme!

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın ANKA Haber Ajansı A.Ş. ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri greve çıkıldığı gün uzlaşmayla sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çalışanların greve başladığı haber ajansıyla ilgili flaş gelişme!

Haber ajansı ANKA'da yeni dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Nisan ayından bu yana devam eden TİS görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca sendika grev kararı almış, üyeler greve hazırlanmıştı. Greve çıkılacağı gün yeniden masaya oturan taraflar ANKA çalışanlarının isteği ve özverisi doğrultusunda sözleşmeyi imzaladı.



İmzalanan TİS ile ANKA'daki TGS üyeleri hafta sonu izinlerinin haricinde ayda iki gün daha yapılan izin kazanımlarını korudu. Aile, gıda, çocuk, kreş, yakacak, eğitim ve bayram yardımları ile yol parası ve ikramiye gibi ödemeler hüküm altına alındı.



İmzaların atılmasının ardından açıklama yapan TGS Başkanı Uğur Güç "Amacımız tüm işyerlerinde TİS imzalayarak, sendika ve basın çalışanlarının omuz omuza verdiği ve işveren tahakkümünün kırıldığı bir medya düzeni yaratmaktır. Basın özgürlüğü başta olmak üzere iş güvencesi, can güvenliği, ücret güvencesi için örgütlenmekten başka çare yoktur. Tüm medya çalışanlarını sendikamıza üye olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.



Sözleşmenin Nisan 2014 ile Nisan 2015 dönemini kapsadığını belirten TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli ise, "ANKA Haber Ajansı A.Ş. maddi zorluklar yaşıyor. Önümüzdeki 7 ayda bu sıkıntıyı aşacaklarına inanıyor ve 2015 baharında çok daha ileri ekonomik haklar getiren bir sözleşme imzalayacağımızı şimdiden ilan ediyorum" dedi.



Gazeteciler Sendikası'nın yeni bir sözleşme için Cumhuriyet gazetesiyle de temaslarının sürdüğü belirtiliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin