Cahit Berkay'dan Coşkun Sabah'a MESAM tepkisi: Kimin malını, kimin yerini ele geçiriyorsun?

50. sanat yılını kutlayan Moğollar grubu üyeleri Koridor'dan Canan Kaya'nın sorularını yanıtladı...

Google Haberlere Abone ol
Cahit Berkay'dan Coşkun Sabah'a MESAM tepkisi: Kimin malını, kimin yerini ele geçiriyorsun?

Türkiye'de Anadolu Rock Müziği'nin en önemli temsilcilerinden olan "Moğollar" grubu üyeleri Cahit Berkay, Taner Öngür ve Emrah Karaca, geçtiğimiz cuma günü Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde verecekleri konser öncesi Medyatava'nın kültür sanat ve medya programı "Koridor"a konuştu.



50. sanat yılını Türkiye'nin birçok ilinde ve yurt dışında özel konserle kutlayan Moğollar'ın aynı zamanda kurucularından da olan Cahit Berkay, şimdiye kadar yaptıkları şarkıların isimlerinden 50. yıla özel yeni bir şarkı oluşturduğunu açıkladı. Bir süre önce Coşkun Sabah'ın kayyum olarak atanmasıyla MESAM'daki yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinden alınan Berkay, Sabah'ın "Yönetim bize geçti" tweet'iyle ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Berkay, Sabah'ın bu sözlerine "Kimin malını, kimin yerini ele geçiriyorsun?" diyerek tepki gösterdi.



Grubun efsanevi bas gitaristi Taner Öngür de geçmişte Moğollar Grubu'yla yaşadığı kısa ayrılık sürecini esprili bir dille anlattı.



Moğollar'ın solisti ve aynı zamanda rahmetli Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ise "10 yıldır benle beraber yollarda Moğollar... Bütün konsantrasyonumu 50. yıla adamış durumdayım bu aralar. Dolayısıyla kendi projelerimi bir süreliğine rafa kaldırdım." dedi.



İşte, o röportaj:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin