Çağlayan ve Güler istifa etti. Sosyal medyada nasıl yorumlandı?

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğulları tutuklanan bakanlar istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Çağlayan ve Güler istifa etti. Sosyal medyada nasıl yorumlandı?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan  bakanlık görevinden istifa etti.



Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:



"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.



Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım." 



Çağlayan'ın ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler de, "17 Aralık'ta Sayın Başbakan'a görevden affımı arz etmiştim bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum" dedi.



Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a görevden affını istediğini belirtti.



Bakan Güler, "Bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum" diye konuştu.



Bakanların istifası sosyal medyada bu tweet'lerle yorumlandı:



Koray Çalışkan ‏@koraycaliskan Zafer Çağlayan sonunda istifa etti. Yetmez ama evet.



Serkan Ocak ‏@serkanocakkk İlk istifa ÇAğlayan'dan geldi. (Doğru söylem Zafer Çağlayan'ın istifa etmesi değil, Başbakan'ın istifayı kabul etmesi sanırım...)



Ferhat Ünlü ‏@unluferhat Bakan Zafer Çağlayan istifa etti. Olumlu bir gelişme.



hilmi hacaloğlu ‏@hilmihacaloglu İlk istifa geldi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, istifa etti. Diğerleri de yolda olmalı 



Ceyhun Yılmaz ‏@ceyhunyilmaz Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 17 Aralıkta başlayan "Ekonomik suçlamalar yüzünden" Bugün "istifa etti"



Ünal Tanık ‏@tanikunal Zafer Çağlayan'ın istifasından sonra, Başbakan'ın kabine değişikliğine gitmeden 2 bakanın daha istifası bekleniyor.



Yunus Günçe ‏@yunusgunce Soruşturmada adı geçen Zafer Cağlayan, "Soruşturmada adı geçen Zafer Çağlayan benim galiba" diyerek, istifa etti.



Ertugrul Mavioglu ‏@emavioglu Dosyası henüz çıkmayanlar da sıraya girsin hatta toptan istifa edebilirler, biz böyle daha iyiyiz



Demet Cengiz ‏@Demetce Egemen Bagis istifa edecek mi? Üçüncü istifa Erdoğan Bayraktar mı olur?



Murat Meriç ‏@PopDedik Güne istifalarla başladık: Zafer Çağlayan'ın ardından Muammer Güler de istifa etti. Hayırlara vesile...



nedim saban ‏@nedimsaban Biraz geç olsa da, göreceli olarak diğerlerine göre erken istifa eden Zafer Çağlayan'ı kutluyorum.



melis alphan ‏@melisalphan idrak edemeyeceğimiz türde bi hikaye dönüyor. niye kabine degisikligini beklemedi? erdem diye istifa etmedi elbette. cevapsiz sorular cok



Ümit Alan ‏@umitalan Saati de istifa etmiş mi?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin