Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden 'Nokta dergisi' açıklaması

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Nokta dergisi'ne sahip çıktı

Google Haberlere Abone ol
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden 'Nokta dergisi' açıklaması

İktidarın medyayı susturmaya dönük tüm girişimlerini lanetleyen dernek, Nokta yöneticileri ile AK Parti’nin atadığı kayyumlar tarafından işten atılan basın emekçilerinin yanında olduklarını vurguladı.



Açıklamada, şöyle denildi: “Seçim mühürlerinin mürekkebi bile kurumadan dün Nokta dergisinin basılması, toplatılması ve yöneticilerinin tutuklanması, bugün ise İpek Medya çalışanı 58 basın emekçisinin işlerine son verilmesi, AKP’nin iktidar döneminin, bundan önceki 13 yılda olduğu gibi fütursuz saldırılarla geçeceğine işarettir. Siyasi hesaplara basın emekçilerini de katan AKP hem ifade özgürlüğü hem de emekçi düşmanıdır. Demokrasi düşmanlığını temel yönetim stratejisi haline getirenlerin, balkon konuşmalarında demokrasiden ve hoşgörüden bahsetmeleri olsa olsa trajikomik bir durumdur.”



Halkın gerçekleri bilme ve farklı kaynaklardan bilgi edinme hakkının önündeki tüm engellemeleri kınayan ÇGD yönetimi, “Hukukla değil güçle hareket eden iktidarın medyayı susturmaya dönük tüm girişimlerini lanetliyor, Nokta yöneticileri Güven ve Çapan’ın ve AKP’nin atadığı kayyumlar tarafından işten atılan basın emekçilerinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin