Bülent Ecevit'in 'şeytani planlar içinde' dediği kişi kim?

12 yıl sonra ortaya çıktı...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Ecevit'in 'şeytani planlar içinde' dediği kişi kim?

Ecevit ailesini çok yakından tanıyan gazeteci Mehmet Çetingüleç, ölümünden önce üç yıl boyunca eski Başbakan Bülent Ecevit’le konuştu. Türk siyasi hayatının uzunca bir dönemine ışık tutacak olan ‘Ecevit’in Anıları: 12 Yıl Saklı Tutulan Veda Sohbetleri’ adlı bu kitabı kaleme aldı.



İpek ÖZBEY / HÜRRİYET



Ecevit’in 12 yıl saklı tutulan anılarından: ‘Kemal Derviş şeytani hesaplar içerisindeydi'



Kemal Derviş için ne dedi?



Seçim hezimetinden sonra bu kez Ecevitlerin evinde ailece oturduğumuz bir yemekte geçmişin muhasebesi yapılıyordu. Söz Kemal Derviş’ten açıldı.

Bülent Ecevit: En büyük pişmanlıklarımdan birisidir.

Ardından hepimizi şoke eden bir benzetme yaptı.

Bülent Ecevit: O şeytani hesaplar içerisindeydi!

Şaşırdık, çünkü Ecevit’in bilinen üslubuna uymayan bir tepkiydi. Ama bu cümlede ne kadar ağır bir hayal kırıklığının yüklü olduğunu tahmin edebiliyorduk.



Başbakanın 12 gün ulaşamadığı bakan, Ecevit’e ne dedi?



Ekonominin bıçak sırtında olduğu günlerde Kemal Derviş, Amerika’ya gitmiş ve uzun süre kendisinden haber alınamamıştı.

Bülent Ecevit: Nerede olduğunu dahi bilmiyorduk. Görüşmek istedim. Arkadaşlarımız defalarca aradı ama ulaşamadılar. Olacak iş değildi; 12 gün hiç yanıt vermedi arayışlarımıza. Herkesin zihninde kuşku uyandırıyordu.

Türkiye’nin geleceğinde önemli roller üstlenmeye hazırlanan Kemal Derviş, ABD gezisinden sonra hem erken seçimi gündeme getirmeye başladı hem de Başbakan Ecevit’le yaptığı ikili görüşmede görevden çekilmesinin ekonomi için faydalı olacağını söyleyecek kadar ileri gitti. Ecevit’i kızdıran bir konuşmaydı ve Ecevit, onunla tartışmadığını, birebir görüşmede sözünü kestiğini söyledi.



Röpoortajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin