Bugün günlerden 'Şiir'

21 Mart (bugün) 'Dünya Şiir Günü'ne özel etkinlikler düzenlenecek...

Google Haberlere Abone ol
Bugün günlerden 'Şiir'

Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü... İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen ve dünya çapında kutlanmaya başlanılan "Dünya Şiir Günü"ne özel "Şiir Sokakta, Şair Yollatrda" etkinliği düzenlenecek. Bu yılki "Dünya Şiir Günü Bildirisi"ni ise şair Cengiz Bektaş kaleme aldı.



PEN Yazarlar Derneği’nin Dünya Şiir Günü bağlamındaki PEN Şiir Ödülü’ne bu yıl mimar ve şair Cengiz Bektaş değer görüldü. Ödül töreni 24 Mart’ta saat 17.00’de Maya-Cüneyt Türel Sahnesi’nde yapılacak. PEN açıklaması ise şöyle: “Cengiz Bektaş’ı; biçimlendirdiği yapılara kattığı aydınlık gibi şiire de güler yüzlü bir hava katan, şiirinde Akdeniz’den Ege’ye Türkiye’yi ağırlayan, emek yanlısı, insancıl yaklaşımıyla, Türkçe tutkusuyla ve yazarların örgütlü yaşamasının önemini mücadelesiyle vurgulayan örnek bir aydınımız olarak kutluyoruz. Bu ödül daha nice şiirler dileği ve saygımızla bir şükran ifadesidir.” Her yıl 21 Mart Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni Türkiye’de PEN Şiir Ödülü’nü kazanan şair hazırlıyor.



ŞİİR SOKAKTA, ŞAİR YOLLARDA



Türkiye Yazarlar Sendikası, geleneksel “Şiir Sokakta Şair Yollarda” buluşmasının 11. yılında yine şiirlerle sokağa çıkacak. Şairler, 21 Mart Dünya Şiir Günü için aynı gün saat 17.00’de Kadıköy Postanesi’nin önünde buluşarak Kadıköy sokaklarında şiirler ve şiir dergileri dağıtacaklar.



Bugün günlerden 'Şiir'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin