Bu yaz reytinglerin zirvesinde diziler mi yoksa yarışmalar mı var?

Ali Eyüboğlu, yaz döneminin reyting karnesini çıkarttı.

Google Haberlere Abone ol
Bu yaz reytinglerin zirvesinde diziler mi yoksa yarışmalar mı var?

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, yaz döneminin reyting yarışının karnesini çıkarttı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Bu yaz da en çok reyting dizilerin



TV sektöründe yıllardır şöyle bir kısır döngü vardı: Zaman  içinde rekabet yüzünden dizi maliyetleri katlandı, ama televizyonların tek gelir kaynağı olan reklam pastası, aynı ölçüde büyümedi. Yayınladığı diziyle gün birincisi olan kanallar bile, aldıkları reklamlarla maliyetlerini karşılayamaz hale geldi. Televizyonların, yayınladıkları dizilerin yurt dışı satışlarından elde edilen gelirler de bu açığı kapatmaya yetmedi.



Kanal D ve Star TV’nin yeni yöneticileri, bu gidişe “Dur” deyince, star oyuncuların ücretlerinde indirimler başladı. Bu krizin geçici olduğunu düşünüp, fiyat indirimine yanaşmayan oyuncularsa, bu sezon dizi yapmamaya karar verdi. Yaz başında tablo buydu, ama değişti. Çünkü bu yaz bizim için her açıdan sıcak geçti.



ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik operasyon yüzünden Türk Lirası, döviz karşısında ciddi değer kaybetti.

Bu da demektir ki, televizyon kanalları, yeni yayın döneminde, yaz başında planladıklarından daha sıkı bir para politikası uygulamak zorunda...  Dizilere bağımlı kalmak istemeyen kanallar, formatlara başvuracak.



Ancak yaz ekranının reytingleri gösterdi ki, diziler kadar hiçbir işi reytingle ödüllendirmiyor izleyici. İşte size son iki haftanın en çok izlenen yapımlarının listesi:

Pazartesi: ‘Ege’nin Hamsisi’  TRT1

Salı: ‘Erkenci Kuş’  Star TV

Çarşamba: ‘Nefes Nefese’  Star TV

Perşembe: ‘Meleklerin Aşkı’  Show TV

Cuma: ‘4N1K İlk Aşk’  FOX

Cumartesi: ‘Kalk Gidelim’  TRT 1

Pazar: ‘Elimi Bırakma’  TRT 1

Yaz boyunca format yapımlardan Kanal D’deki ‘Çarkıfelek’ ve FOX’taki ‘Yaparsın Aşkım’dan başka, dizilerle yarışabilen çıkmadı.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin