'Bu ne ayıptır, ne saygısızlıktır!'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Bu ne ayıptır, ne saygısızlıktır!'

Kelebek yazarları Ömür GedikCengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Acıya saygıları sıfır



Ayşen Gruda’nın cenaze töreninde camide fotoğraf tartışması yaşandı. Törene katılan bir grup, ünlü isimlerle fotoğraf çektirmek istedi. O ünlülerden biri olan Demet Evgar fotoğraf isteklerine yanıt vermeyince bu kez “Nasıl insanlarsınız siz” tepkisini aldı. Cenazede fotoğraf çektirme çılgınlığını Konsey masaya yatırdı.



Onur Baştürk: Gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Bir cenaze töreninde insanın aklına nasıl fotoğraf çekme düşüncesi gelir? Bu apaçık cenazeye, vefat eden kişinin yakınlarına saygısızlık.



Bir de “Nasıl insanlarsınız siz?” diye üste çıkmamışlar mı, inanılır gibi değil. Gülriz Sururi cenaze töreni istememekte sonuna kadar haklıymış!



Ömür Gedik: Ben de Ayşen Gruda’nın cenazesindeydim. Ve ne yazık ki fotoğraf çektirme derdinde olan o insanlara birebir şahit oldum. Ünlü avındaki ünlü cenazesi takipçileri genelde Teşvikiye Camisi’ni mesken tutarlardı ama bu kez Zincirlikuyu’ya da geldiler. Bence bunlarla cenazelerde tek bir ünlü bile fotoğraf çektirmemeli ve ciddi tepki göstermeli. Önlerine geçmenin başka çaresi yok. Acıya saygıları sıfır çünkü.



Cengiz Semercioğlu: Bu sosyal medya denen şey bütün değerlerimizi altüst etti. Ahlak, vicdan, insanlık gibi en temel değerlerimiz yozlaştı. Demek ki Gülriz Sururi cenaze töreni yaptırmamakta haklıymış. Sururi, “Cami avluları kokteyl alanına dönüşüyor” diyordu, şimdi selfie merkezine dönüştü. Bu ne ayıptır, ne saygısızlıktır. Ünlüyle fotoğraf çektirip sosyal medyasında yayınlayacak. Yere batsın sizin sosyal medyanız.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin