Bu kez de 'Aslan Bakanım' şikayeti! Köşe yazarı ifade verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in şikayetçi olduğu gazetecinin ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Bu kez de 'Aslan Bakanım' şikayeti! Köşe yazarı ifade verdi

Köşe yazılarında 'kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği' gerekçesiyle gazeteci Üstün Akmen'e toplam 60 bin lira istemiyle manevi tazminat davaları açan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bu kez de yazarın 2013 yılında yazdığı 'Hık deyici Padişah Efendimiz(!)in pık deyicisi Aslan Bakanım' başlıklı yazısı için suç duyurusunda bulundu. 



Evrensel gazetesi yazarı Üstün Akmen'in 4 Aralık 2013 tarihli yazısında 2014 yılı Plan ve Bütçe Komisyonunda 'Devlet ve Sanat Üretimi İlişkisi' ile ilgili yaptığı açıklamada, yürürlükte bulunan 5441 Sayılı Devlet Tiyatroları Kuruluş Yasası'nı '…. elimizdeki devlet-sanat-üretici ilişkisi ilkel ve modası geçmiş bir ilişkidir' sözleriyle tanımlayan Bakan Ömer Çelik'i eleştirmiş; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yardım yapmaya uygun bulduğu tiyatrolara, ayrıca 'ahlaklı oyun' kriteri getirmesine tepki göstermişti. 



Bakanlığın, yardım yaptığı özel tiyatrolara, 'genel ahlak kurallarına uygun' oyun sahnelemeleri için protokol imzalama zorunluluğu getirmesini 'tam anlamıyla genel ahlak kuralları garabeti' olarak değerlendiren Akmen, tiyatrolar için 'ahlak müfettişi timleri' kurulabileceği ihtimalinden söz etmişti. 



Üstün Akmen, bugün Taksim Polis Merkezi Amirliği'nde ifade verdi.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin