Bu hafta ne okusak? İşte, haftanın kitap önerileri!

Bu haftanın kitap önerileri Sayım Çınar'dan geliyor...

Google Haberlere Abone ol
Bu hafta ne okusak? İşte, haftanın kitap önerileri!

SAYIM ÇINAR

sayimc@superonline.com



Ekranların güler yüzü Esra Harmanda, beyazcamın ünlü isimlerini Hadi Konuşalım-Söyleşiler 2 adlı kitabı ile bir araya getirdi. “Esra Harmanda ile Hadi Konuşalım” programından süzülen söyleşilerden oluşan bu kitapta birbirinden seçkin 18 isme sorulmuş özel soruların özel cevaplarını bulacaksınız. Ve onların acılarını, sevinçlerini, bulundukları yere nasıl geldiklerini, kamera arkasında yaşadıklarını ve ekranda kırdıkları potları kimi zaman tebessümle kimi zaman da şaşkınlık içinde okurken, hem onları daha yakından tanıyacak hem de televizyon dünyasının bilmediğiniz yönlerini keşfedeceksiniz.



Ortadoğu’daki gelişmeler bu romanda



Çoban Yıldızı/Gökmen Küçüktaşdemir/Yalınayak Yayınları



Gazeteci yazar Gökmen Küçüktaşdemir’in ilk kitabı Çoban Yıldızı, geçtiğimiz günü raflardaki yerini aldı. Yalınayak Yayınları’ndan çıkan macera romanı bir askerle, bir çobanın hayatlarının nasıl kesiştiğini anlatıyor. Orta Doğu’da kendisine verilen bir gizli görevi yerine getirmek için kimliğini saklayarak bir örgüte dahil olan Sinan’ın yaşadıkları, okuru sürükleyici bir maceranın içine çekiyor. “Çoban Yıldızı, hayatın kendisine olan aşkı anlatıyor” diyen Gökmen Küçüktaşdemir kitabıyla ilgili şunları söylüyor: “Sayfalar arasında, her türlü zorlukla mücadele eden bir adamın yaşamı sergileniyor. Kahramanımız, işine ve ülkesine aşkıyla, sevgilisine duyduğu aşk arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Bu seçimle birlikte tüm yaşamı değişiyor. Gizli gerçeklerle kuşatılmış dünyada sıcak insan öykülerini de barındıran roman, bir çoban sayesinde okurları ve kitabın kahramanını yaşamın karmaşasından dinginle çıkaracak. Umarım herkes bu romandan kendisinden kendisine ait bir parça bulacak.” Yalınayak Yayınları’nın sahibi Alper Akdeniz de. “Çoban Yıldızı, şiirsel metinlere sahip sürükleyici bir roman… Özellikle son 30 yıl içinde dünyamızdaki ve Ortadoğu’daki gelişmeleri bu roman sayesinde takip edebiliyorsun.



Siyasetle iç içe bir babanın başına gelenler



Hayat Bir Macera/Çocukluk ve Gençlik Hatıraları/Yapı Kredi Yayınları



Samet Ağaoğlu, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Hayat Bir Macera kitabında çocukluk ve gençlik anılarını anlatıyor. I. Dünya Savaşı ve Mütareke yıllarında İstanbul… Siyasetle iç içe bir babanın başına gelenler... Önce tutuklanış, ardından Malta adasına sürgün ediliş… Geride bıraktığı beş çocuklu ailenin yaşadıkları... Nihayet sürgünden dönüş ve Ankara. Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında Ankara’da geçen ilk gençlik dönemi. Keçiören’deki bağ evi. Doğayla baş başa bir yaşam. Yalnızca kişisel anılar değil, babasının geniş çevresinde tanıdığı insanlar hakkındaki izlenimleri, değerlendirmeleri, yaşamının sonraki yıllarındaki karşılaşmaları üstüne yorumları kitabı daha da zenginleştiriyor, yeni anlamlar katıyor.

 

 



Yaşamı tepetaklak olan Maya,



Maya’nın Günlüğü/ Isabel Allende/Can Yayınları



Isabel Allende bu kez California’dan Las Vegas’a, oradansa Şili’deki büyülü Chiloé Adası’na kadar uzanan bir macerayla karşımızda!Büyükbabasının ölümünün ardından yaşamı tepetaklak olan Maya, uyuşturucu mafyasından FBI’a kadar herkesi peşine düşürür ve sonunda büyükannesi tarafından kurtarılıp Chiloé Adası’na gönderilir. Ada’da tuttuğu günlüğüyle öyküsünün hem geçmiş hem de süregelen kısmını paylaşır.Geçmişle şimdinin, yaşamla ölümün, ümitle ümitsizliğin kucaklaştığı Maya’nın Günlüğü Allende’nin büyülü anlatımıyla hayat buluyor. Modern bir genç kızın sıradışı şartlar altında olgunlaşması Maya’nın tutku ve ıstırap dolu anılarında saklı… 



Siz O’na okuyun, O da çocuklarına…



Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar/Nihan Taştekin/Mandolin



Nihal Taştekin’in Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar isimli kitabı,  Anadolu’dan Brezilya’ya, Amerika’dan Çin’e uzanan masallara yer veriyor.  Emine Bora’nın resimleriyle süslediği Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, sadece çocuklarınızla güzel vakit geçirmenizi ona yeni yeni masallar okumanızı sağlamayacak, sizin de iyiliğin gücüne tekrar inanmanızı sağlayacak. Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, iyi ve güzel niyetlerin tüm güçlüklerin üstesinden gelebilmeye dair inancınızı arttıracak öykülerle dolu. Bu kitabın sayfaları arasında gezinirken, hem keyifli vakit geçirecek, hem unuttuğumuz hayat derslerini yeniden hatırlayacak, hem de çocuklarınıza, “onların da çocuklarına okuyabileceği  masallar hediye etmiş olmanın” mutluluğunu yaşayacaksınız. Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, Mandolin Yayınları’ndan çıktı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin