BU FOTOĞRAF HACKER ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ!

Sanal alemde organize kredi kartı yolsuzluğu yapan şebeke mensupları, yaptıkları vurgunun paralarıyla fotoğraf çektirdileri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
BU FOTOĞRAF HACKER ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ!

Liderliğini Doktor Nekip A.’nın yaptığı 28 kişilik sanal vurguncuların 7 yıldızlı otellerde, yatlarda çektirdikleri fotoğraflar da suç delili olarak dosyaya konuldu.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro ekiplerinin 1 yıldır izini sürdüğü sanal dolandırıcılık şebekesinin elemanları, geniş güvenlik önlemleri altında adliye’ye sevk edildi. Kredi kartı vurgunu çetesinin elabaşları pratisyen doktor Nekip A., yardımcısı Ercan F, Rus uyruklu Alyona Y.ile Metin C. adliyeye getirilişinde sorulara yanıt vermediler.

 


BU FOTOĞRAF HACKER ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ!Emniyet yetkilileri sanal şebekenin ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda bilgisayarlarında kredi kartı yolsuzluğundan kazandıkları milyon dolarları harcarken yaşadıkları lüksü de ortaya koydu. Emniyet tarafından dağıtılan fotoğraflarda birçok zanlının vurgundan elde edilen paraları kucaklarına alarak fotoğraf çektirdikleri gözlendi. Ercan F’nin vurgundan aldığı pay ile çektirdiği fotoğrafta yatakta üstünü paralarla örttüğü görüldü.
Soruşturma dosyasına da eklenen bu fotoğraflarda zanlıların Dubai’deki 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli’nde çektirdiği fotoğraflar, 15 bin dolara kiraladıkları öğrenilen süper yatlarda verdikleri partiler de delillendirilmiş oldu.




BU FOTOĞRAF HACKER ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ! - Resim : 2Bu arada zanlılardan Abdulkadir D.’nin vurgundan eline geçen paraları gitarına yaptırdığı özel bölmede taşıdığı anlaşıldı. Banka hesaplarını sanal alemde boşaltan bu kişilerden doktor Nekip A.’nin Travma, FBI tarafından dünyanın ikinci hackerı olarak tespit edilen Ercan F. ise SeaGate, Metin C.’nin de Energyzer kod adını kullandıkları anlaşıldı.
Ankara Polisi tarafından ifadeleri alındıktan sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edilen sanal vurguncuların pek çoğunun kendi aralarında sürekli olarak e-mail üzerinden görüştüğü ve bazılarının birbirinin yüzünü ilk defa emniyette gördükleri ifade edildi. ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin