'Bu ceza çok saçma'

Seren Serengil, uzaklaştırma kararına rağmen Gülben Ergen’le ilgili konuşmaya devam ettiği için 3 gün hapis yatacak.

Google Haberlere Abone ol
'Bu ceza çok saçma'

Cengiz SemercioğluÖmür Gedik ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Bu ceza çok saçma



Seren Serengil, kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Gülben Ergen’le ilgili konuşmaya devam ettiği için 3 gün hapis yatacak. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Ne diyorsunuz bu işin hapishanelere kadar uzanmasına? Bu hapis cezası Seren’i “kahraman” yapar mı?



Cengiz Semercioğlu: Türk magazin tarihinde bir ilk bu... Bir ünlü, diğeri için bir şeyler söyledi diye hapse giriyor! Olacak şey değil... Aylardır ünlülerin birbirleri hakkında uzaklaştırma kararı aldırarak kanunu istismar ettiklerini söyleyip duruyorum.

Bu kanun kadına karşı şiddetin önlenmesi için çıkarıldı ama ünlülerin elinde oyuncak oldu. Bu hapis cezası infaz edilirse kimse kimse hakkında konuşamaz duruma gelir artık. Yarın Demet Akalın da hapse girer, Seda Sayan da, Hande Yener de, Gülben Ergen de... Dedikodudan hapse giren ünlülerimiz de oldu ya, inanılır gibi değil...



Onur Baştürk: Artık bu işin saçma bir noktaya vardığını düşünüyorum. Bir programda Gülben Ergen hakkında yorum yaptı diye Seren Serengil’in hapis yatması size mantıklı geliyor mu?

İfade özgürlüğünün magazin dünyasında da olmadığının kanıtı oldu bu olay. Seren’in üç günlük hapsi onu kahraman yapar evet, ama gayet haklı olarak.



Ömür Gedik: Güzel ülkemin avukatları, hakimleri, cezaevleri bu magazin olayına meze oluyor ya, pes doğrusu. Üstelik onca tecavüzcü, sapık ve katil dışarıda dolanıyorken. Bu uzaklaştırma kararları, hapis cezaları mağdur, ezilmiş kadınlar için çıkarılan yasaların uzantısı ve gerekleri.

Bu olayda mağdur durumdaki kadınlar için çıkarılmış yasalar oyuncak haline getirildi. Bu gidişle yasaların içi boşalacak, kullanılmaz hale gelecek ve olan da yine gerçekten ezilen kadına olacak.

İkisi için de söylüyorum, bıraksınlar artık birbirleri hakkında konuşarak, atıp tutarak, mahkemelere başvurarak, hapis cezası çıkararak gündemi bu şekilde meşgul etmeyi.

Hele ki bu son hapis olayı gerçekten saçma ve çok üzücü.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin