BROADWAY SAHNELERİ KARANLIĞA GÖMÜLDÜ!

Sahne çalışanları sendikasının almış olduğu grev kararının ardından, dünyanın en ünlü sanat merkezleriden biri olarak kabul edilen Broadway'de sahneler karardı.

Google Haberlere Abone ol
BROADWAY SAHNELERİ KARANLIĞA GÖMÜLDÜ!

Sahne çalışanlarının iki gün önce başlatmış olduğu grevden aralarında uzun yıllardan beri Broadway'de sahne alan pek çok ünlü oyun ve müzikal de etkilendi. Sahne çalışanlarının grevi nedeniyle Broadway'de 27 oyun ve müzikal perdelerini kapatmak zorunda kaldı.
Sahne çalışanlarının greve gitme kararının ardından, Broadway tiyatrolarının yoğun olark bulunduğu Times Meydanında hüzün yaşanıyor. Sahne çalışanları ise Broadway'de grevin ikinci gününde kararan tiyatroların önünde toplanarak, Broadway sahnelerinin kararmasının şaşkınlığını yaşayan binlerce kişiye, neden greve gittiklerini anlatan el ilanları dağıttılar. Grevdeki sahne çalışanları, Broadway yapımcılarının haklarını onurlu bir şekilde davranarak, anlaşma masasına oturuncaya dek grevi sürdüreceklerini söylediler. Sahne çalışanları Sendikası Başkanı James J. Claffey Jr, düzenlediği basın toplantısında, Amerikan Tiyatro ve yapımcılar birliğini, kendilerine karşı daha saygılı olmaya davet etti. Claffey Jr, "Masada saygı istiyoruz, saygının eksikliği anlaşamayacağımız bir şey. Biz orta sınıfta bulunan insanların çıkarları için savaşıyoruz, orta sınıfın yaptığı bir işi korumaya çalışıyoruz" dedi.

-"LION KING" 10. YILINI KUTLAYAMADI

Broadway'de sahnelerin kararmasının ardından, ünlü "The Lion King", dün 10 yıl kutlayacağı özel gala programınını da iptal etmek zorunda kaldı. Broadway'de, senaryo yazarlarının grevi nedeniyle perdelerini kapatan oyunlar ise şunlar: August: Osage County ,Avenue Q, A Bronx Tale, Chicago, A Chorus Line, The Color Purple, Curtains, Cyrano de Bergerac, Drowsy Chaperone, Duran Duran: Red Carpet Massacre, The Farnsworth Invention, Grease, Hairspray, How the Grinch Stole Christmas, Is He Dead?, Jersey Boys, Legally Blonde, Les Miserables, The Lion King, The Little Mermaid, Mamma Mia, Phantom of the Opera, Rent, Rock n' Roll, The Seafarer, Spamalot, Spring Awakening, Wicked.

-NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI ARABULUCULUK ÖNERDİ

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'de sendika ile tiyatro ve yapımcılar derneği arasında grev ile sonuçlanan anlaşmazlığın çözümlenmesi konusunda arabulucuk görevi üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. Bloomberg "Biz New York Belediyesi olarak, bir antlaşmaya varılması için her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

-TIMES MEYDANINDA EKONOMİK KRİZ

New York'un ünlü Times Meydanı da grevden ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Dünyanın dört bir tarafından, her gün onbinlerce kişi tarafından doldurulan meydanda bulunan kişilerin sayısında azalma görüldü. Yetkiler, Broadway show'larının perde kapatmasıyla birklikte Times Meydanına olan ilginin de azaldığını belirterek, özellikle Şükran Günü ve Noel alışverişi öncesinde, Broadway'de alınan grev kararının uzun sürmesi halinde, Times Meydanında ekonomik kriz yaratacağından endişe duyduklarını açıkladılar. Times Meydanında hizmet veren restoranlar da, müşterilerinin çoğunluğunun Broadway showlarına gelen kişilerden olması nediniyle, çalışan personel sayısını azalttıklarını açıkladılar. Rezervasyon iptallerinin önüne geçemediklerinden yakınan restoran sahipleri bu yüzden personel sayısında azaltmaya gitmek zorunda kaldıklarını belirttiler.

-GÜNDE 17 MİLYON DOLAR ZARAR

Önceki gün Broadway'de başlayan grev yüzünden New York şehrinin günde 17 Milyon gelir kaybı olduğu bildirildi. Amerikan Tiyatro ve yapımcılar birliği direktörü Charlotte St. Martin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Broadway'de başlayan grevin ne kadar daha süreceğini bilmediğini belirterek, "Bizimle iletişimlerini koparttılar, bizlere nereye varmak istedikleri söylemiyorlar" diye konuştu.
ANKA / Can Kamiloğlu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin