Box Office tablodan çıkardı! Çiçero'ya tanesi 1 TL'den 85 bin adet bilet kesildi!

Çiçero filminin vizyondaki 9. haftasında 1 TL'lik bilet satışı yapıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Box Office tablodan çıkardı! Çiçero'ya tanesi 1 TL'den 85 bin adet bilet kesildi!

Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun yaptığı, başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu ile Burcu Biricik'in yer aldığı Çiçero filmi, 18 Ocak'ta vizyona girmişti. Filmin biletlerinin, 9. haftası olan 15-21 Mart tarihleri arasında sektör dinamiklerinin çok altında bir fiyat olan 1 TL'ye satılması ise sinema dünyasındaki yeni bir skandalı da gözler önüne serdi.



Dağıtımını, bir süre önce 'promosyonlu bilet' tartışmalarıyla gündeme gelen CGV Mars Entertainment Group'un yaptığı filmin 8. haftasındaki seyirci sayısı 441, toplam seyirci sayısı ise 848.292 kişi olarak açıklanmıştı. Ancak 9. haftaya geldiğimizde filme tanesi 1 TL'den 84.476 adet bilet kesilerek toplam seyirci sayısının 932.768'e yükseldiği gözlemlendi.



Söz konusu veriler ise sektörün de yakından takip ettiği Box Office'in sitesinden. Çiçero'nun, 15-21 Mart haftasına ait satışların yer aldığı listeden çıkarıldığını belirten Box Office'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada ilk olarak şu ifadeler yer aldı:



"15-21 Mart tarihleri arasında vizyondaki 9. haftasını geride bırakan Çiçero filminin bu haftaya ait sonuçları; dağıtımcısı tarafından günümüz seyirci, hasılat ve dolayısıyla ortalama bilet fiyatı dinamiklerinin doğal akışına uygun olmayan bir biçimde -her bir seyirciye kesilen biletin fiyatı 1 TL olarak- iletildiği için tabloda yer almamaktadır. Tüm sektöre ve sinemaseverlere şeffaf olmak adına, Çiçero filminin 15-21 Mart haftası için dağıtımcısı tarafından iletilen gişe sonuçları filmin künyesinden erişime açılmıştır."



Box Office tablodan çıkardı! Çiçero'ya tanesi 1 TL'den 85 bin adet bilet kesildi!



 



Ancak bir süre sonra bu açıklama revize edildi ve web sitesinde şu haliyle yer aldı:



"Bu haftaya ait sonuçlardan dağıtımcısı tarafından günümüz seyirci, hasılat ve dolayısıyla ortalama bilet fiyatı dinamiklerinin doğal akışına uygun olmayan bir biçimde -her bir seyirciye kesilen biletin fiyatı 1 TL olarak- iletildiği filmlere tabloda yer verilmemiştir."



Box Office tablodan çıkardı! Çiçero'ya tanesi 1 TL'den 85 bin adet bilet kesildi! - Resim : 2



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin