Booking.com kararı temyize götürüyor

Türkiye’deki faaliyetleri durdurulan booking.com, kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Booking.com kararı temyize götürüyor

Hollanda merkezli dünyaca ünlü otel rezervasyon portalından yapılan açıklamada şirketin Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulması kararının temyize götürüleceği bildirildi.



Şirketin hukuki süreç sonuçlanana kadar alınan karara saygı duyucağı ve erişim yasağına uyacağı ifade edildi.



Yapılan yazılı açıklamada, "Bir elektronik ticaret ve teknoloji şirketi olarak Türk müşterilerin tüm dünyadan konaklama karşılaştırma ve rezervasyonları yapmalarını şeffaf ve kolay bir platformda sunarak pazarda sağlıklı bir rekabetin oluşmasına katkıda bulunuyoruz" denildi.



Yurtdışından şirketin sitesinde yer alan Türkiye'deki konaklama imkânlarına erişim hala mümkün, ancak Türkiye içinden rezervasyon yapmak isteyenler bir hata mesajıyla karşılaşıyor.



Booking.com BV adlı şirkete yönelik söz konusu dava, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından 2015 yılında açılmıştı.



TÜRSAB'ın Çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nin booking.com BV adlı şirketin booking.com veya başka bir adres üzerinden "Türkiye'de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetlerin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdiği” belirtilmişti.



Hürriyet gazetesine açıklama yapan TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, booking.com üzerinden daha önce yapılan rezervasyonlarda herhangi bir sorun yaşanmayacağını dile getirmişti. (DW Türkçe)


Etiketler booking.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin