'Boğaz'a teleferik' çocuk projesiymiş!

Boğaz'a teleferik projesinin, 6 yıl önce ilkokuldayken fikrini Kadir Topbaş'a gönderen bir gence ait olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
'Boğaz'a teleferik' çocuk projesiymiş!

Bursa'da yaşayan lise öğrencisi, 6 yıl önce ilkokuldayken hayal edip maketini yaptığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'a gönderdiği "İstanbul Boğazı'nın teleferikle geçilmesi projesi"nin yapımına başlanacağını öğrenince çok sevindi. Öğrenci, şimdi de Etiler-Çamlıca arasında kurulması planlanan hat hizmete açıldığı gün düzenlenecek törene katılmayı hayal ediyor.



Bozüyük Fen Lisesi öğrencisi Bekir Kurt, İnegöl Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu'nda 4'üncü sınıfa giderken 2007 yılında bir proje yarışması düzenlendiğini ve "İstanbul Boğaz Geçidi İçin Teleferik Projesi" hazırlayıp etkinliğe katıldığını anlattı.İstanbul'a hayran olduğunu ve bundan dolayı projesini bu kente yönelik oluşturduğunu dile getiren Kurt, şöyle devam etti: 



"BANA BİLGİSAYARIM OLUP OLMADIĞINI SORDULAR" 



"Projeyi ailemle beraber hazırladık. Bir maketini hazırladık. Öğretmenim Hatice Kılıç ve müdürüm Hüseyin Avni Okumuş, sağ olsunlar desteklerini eksik etmedi. Onların yardımlarıyla bir mektup yazdım ve bununla maketin fotoğraflarını ve proje dokümanını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderdik. Sağ olsunlar kendileri cevap vermemezlik yapmadı. İki gün sonra bize geri döndüler. Beni birisi aramıştı. Yanlış hatırlamıyorsam Belediye Başkanımız Kadir Topbaş aramıştı. Bana bilgisayarımın olup olmadığını sordu. Projenin uygulanabilirliğini düşündüğünü anlatmıştı ve teşekkür etmişti."



"TÖRENDE İSMİM OKUNDUĞUNDA ŞAŞIRDIM" 



Kurt, söz konusu telefon görüşmesinin ardından okulunda kendisinden habersiz bir tören düzenlendiğini belirtti. Törende ismi okunduğunda şaşırdığını ve Topbaş'ın gönderdiği dizüstü bilgisayarla teşekkür mektubunu teslim aldığını dile getiren Kurt, mektupta, "Sevgili Bekir. İstanbul'a olan sevgin ve boğaz geçişi için önerdiğin teleferik fikri beni duygulandırdı. Derslerinde üstün başarılar diliyorum" yazdığını belirtti. 



"BELKİ BİZİ DE AÇILIŞA ÇAĞIRIRLAR" 



Birkaç gün önce gazete haberlerini okuyan arkadaşlarının, İstanbul Boğazı'nın teleferikle geçişi için proje hazırlandığını söylediğinde çok mutlu olduğunu anlatan Kurt, şunları kaydetti: "Bu projede annem, babam, eski öğretmenim ve okul müdürümün emekleri çok büyük. Teleferik projesinin yapılacağını duyduktan sonra 'Belki bizi de temel atma programına çağırırlar, bizi de açılışa çağırırlar' diye düşündüm. Sayın Başkan Kadir Topbaş'a teşekkür ederim. En büyük hayalimi gerçekleştiriyorlar. Zamanın en büyük bilgisayarını göndermişti. Şimdi tekrardan büyük bir hayalim olan teleferik projesinin açılışına beni de davet ederse çok memnun olurum." Kurt, projeyi, İstanbul trafiğinin çözümüne yönelik olarak planladığını sözlerine ekledi. (aa)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin