BluTV'nin 27 yaşındaki CEO'su yeni projelerini açıkladı: 'Sahipli' adında bir korku dizimiz başlıyor

Türkiye'nin ilk internet televizyonunun patronu Aydın Doğan Yalçındağ, BluTV'yi anlattı.

Google Haberlere Abone ol
BluTV'nin 27 yaşındaki CEO'su yeni projelerini açıkladı: 'Sahipli' adında bir korku dizimiz başlıyor

Ayağında spor ayakkabılarla işe geliyor, tamamı 30 yaş altı olan iş arkadaşlarıyla yan yana masalarda çalışıyor. Aydın Doğan'ın torunu ve BluTV'nin CEO'su 27 yaşındaki Aydın Doğan Yalçındağ, internet televizyonunu Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu'na anlattı.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET KELEBEK



BluTV tüm sektörü heyecanlandırıyor



◊ Neden gazete değil de televizyon tarafını tercih ettin? Gazete seni heyecanlandırmadı mı?

- Aslında öyle değil. BluTV televizyondan daha farklı bir iş. Yeni medya alanında inandığım bir işi hayata geçirmek istedim. 



◊ Türkiye’nin en önemli medya kuruluşunun üçüncü kuşak temsilcisisin ve sektöre iddialı bir giriş yaptın. Bunun avantajları ve dezavantajları neler?

- Bu çok güzel bir his. 35 senedir bu sektördeyiz. Sonuçta ailenizden birçok kişi bu şirkete çok büyük bir emek veriyor. En başta dedem, annem, babam, teyzelerim bu işin içinde olunca, ben de ister istemez sektörün içinde büyüdüm. Bugün sektörde yeni bir alan yakalayıp buradan şirkete bir şeyler kazandırabilmek mutluluk verici... Bir yandan da şans... İnternet televizyonculuğu dediğimiz alanda, insanları ikna edip böyle bir şans yakalamak, BluTV’ye bir şansın verilmesi çok değerli. Bundan birkaç sene sonra yüzde 1 bile olsa şirkete bir katkısının olması benim açımdan çok heyecan verici. 



◊ Aileni nasıl ikna ettin? Zor olmadı mı?

- İki sene Amerika’da Goldman Sachs adında bir yatırım bankasında çalıştım. Orada çalışırken ve sektörü analiz ederken internet televizyonculuğunu gözlemleme fırsatım oldu. İnternet televizyonculuğu zaten 2013 yılından itibaren yükselişe geçti. Dedeme bu işi anlatırken “Bir oluşum yapacağız ama bunu yaparken büyük yatırımlara ihtiyacımız olmayacak. Çünkü zaten Kanal D’den ve D-Smart’tan dolayı elimizde her şey var. Buradaki sinerjileri kullanarak bir yapı oluşturacağız. Buna izin veriyor musun?” dedim. Dedem bana yeni medya alanındaki eski girişimlerin nasıl zor yol aldığından bahsetti. O zaman D-Smart Blu vardı. “Ben D-Smart Blu takımına katılayım, bu işe inanıyorum, belki bir gün ona öncülük ederim” dedim. Zaten büyümek istersek elimizde her şey var gibi gerekçelerle karşılarına çıktım. Annem ikna oldu ve çalışmaya başladık. Aileme bana bu şansı verdikleri için çok teşekkür ederim. En önemli argümanım bu işe büyük yatırımların gerekmemesiydi. 



Röportajın tamamını okumak için:



http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/blutv-tum-sektoru-heyecanlandiriyor-40362685


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin